Editură. Academie. Consultanță HR

3 sfaturi pentru decizii reușite

02.11.2018 madalina usvat 0
3 sfaturi pentru decizii reușite

“Deciziile nu sunt bazate pe oportunități, oportunitățile sunt create prin decizii.” - Markus Heim

Suntem constant confruntați cu decizii în viața noastră: Ce o să mănânc azi? Să mă duc la cinema sau la teatru? Să port cămașă sau tricou? Pe lângă acestea, mai sunt și acele decizii - mai ales în viața profesională - care sunt importante pentru dezvoltarea companiei tale sau ale produselor, etc.

Multă lume consideră, mai ales deciziile majore, foarte greu de luat. Deciziile cele mai importante, de obicei sunt amânate, dar făcând nimic e mult mai rău decât a lua o decizie greșită în cele mai multe cazuri.

În acest articol, ne concentrăm pe modul în care poți ușor să iei decizii în viitor.  

 

  1. Ia-ți rămas-bun de la perfecționism

Dacă ai tendința de a fi perfecționist, scapă de acest obicei în procesul de luare a deciziilor. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să aduni informație deloc. Cu toate acestea, nu înseamnă că ar trebui să aștepți până ai 100% din informația de care ai nevoie. Asta doar întârzie procesul. Sfârșesti prin a amâna luarea deciziei și în cel mai rău caz nu mai iei niciuna deloc.

Sfatul nostru: decide de îndată ce consideri că baza pentru procesul de luare a deciziilor este acceptabilă. Setează-ți un timp limită pentru aceasta. Asta te previne din a amâna-o din cauza multor detalii care pot să apară pe parcurs. Focalizează-te pe criteriul principal al deciziei.

 

  1. Nu lăsa ca deciziile să depindă de experți

Părerea experților este cu siguranță importantă. Totuși, dacă consulți prea mulți experți, vei găsi o grămadă de păreri diferite. Asta, în schimb, îți va întârzia decizia finală, pentru că în cele din urmă, dorești să eviți producerea oricărei greșeli.

Sfatul nostru: Până la urmă tu trebuie să iei decizia și să ai încredere în părerea unui expert. Astfel, ia în considerare modul în care te-ar putea afecta dacă e decizia greșită. Ce se întâmplă dacă amâni decizia? Adesea, consecințele luării deciziei greșite nu sunt atât de rele, pe cât este pierderea de vreme sau amânarea.

 

  1. Nu te teme de deciziile greșite

Fiecare facem greșeli de atâtea ori, amintește-ți asta. Mai rău decât a lua o decizie greșită este să nu iei niciuna, datorită fricii de a face o greșeală.

Sfatul nostru: oamenilor cărora le place să ia decizii sunt întotdeauna mai de succes pe termen lung, decât cei care nu iau deloc o decizie - chiar dacă înseamnă să ia o decizie greșită din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Două exerciții pentru gestionarea stresului

03/08/2018

Dirijarea conștientizării este o componentă cheie în managementul stresului.  Ea implică suprimarea gândului referitoare la situația sau evenimentul care provoacă stres, în scopul de a obține o oarecare distanță....Vezi mai mult

Sunt așa cum sunt sau mă pot schimba?

07/08/2018

Modelul de Personalitate persolog te ajută să fii mai conştient de tine însuţi şi de cei din jur. Totuşi ideea e să nu te rezumi doar la clasificarea oamenilor după ...Vezi mai mult

Angajaţi motivați = Afacere profitabilă

08/12/2015

Gestionarea oamenilor a devenit cea mai mare provocare a managementului contemporan. Acest lucru este în special valabil pentru companiile care îşi propun să se diferenţieze de concurenţă prin servicii de ...Vezi mai mult