Editură. Academie. Consultanță HR

3 sfaturi pentru decizii reușite

02.11.2018 0
3 sfaturi pentru decizii reușite

“Deciziile nu sunt bazate pe oportunități, oportunitățile sunt create prin decizii.” - Markus Heim

Suntem constant confruntați cu decizii în viața noastră: Ce o să mănânc azi? Să mă duc la cinema sau la teatru? Să port cămașă sau tricou? Pe lângă acestea, mai sunt și acele decizii - mai ales în viața profesională - care sunt importante pentru dezvoltarea companiei tale sau ale produselor, etc.

Multă lume consideră, mai ales deciziile majore, foarte greu de luat. Deciziile cele mai importante, de obicei sunt amânate, dar făcând nimic e mult mai rău decât a lua o decizie greșită în cele mai multe cazuri.

În acest articol, ne concentrăm pe modul în care poți ușor să iei decizii în viitor.  

 

  1. Ia-ți rămas-bun de la perfecționism

Dacă ai tendința de a fi perfecționist, scapă de acest obicei în procesul de luare a deciziilor. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să aduni informație deloc. Cu toate acestea, nu înseamnă că ar trebui să aștepți până ai 100% din informația de care ai nevoie. Asta doar întârzie procesul. Sfârșesti prin a amâna luarea deciziei și în cel mai rău caz nu mai iei niciuna deloc.

Sfatul nostru: decide de îndată ce consideri că baza pentru procesul de luare a deciziilor este acceptabilă. Setează-ți un timp limită pentru aceasta. Asta te previne din a amâna-o din cauza multor detalii care pot să apară pe parcurs. Focalizează-te pe criteriul principal al deciziei.

 

  1. Nu lăsa ca deciziile să depindă de experți

Părerea experților este cu siguranță importantă. Totuși, dacă consulți prea mulți experți, vei găsi o grămadă de păreri diferite. Asta, în schimb, îți va întârzia decizia finală, pentru că în cele din urmă, dorești să eviți producerea oricărei greșeli.

Sfatul nostru: Până la urmă tu trebuie să iei decizia și să ai încredere în părerea unui expert. Astfel, ia în considerare modul în care te-ar putea afecta dacă e decizia greșită. Ce se întâmplă dacă amâni decizia? Adesea, consecințele luării deciziei greșite nu sunt atât de rele, pe cât este pierderea de vreme sau amânarea.

 

  1. Nu te teme de deciziile greșite

Fiecare facem greșeli de atâtea ori, amintește-ți asta. Mai rău decât a lua o decizie greșită este să nu iei niciuna, datorită fricii de a face o greșeală.

Sfatul nostru: oamenilor cărora le place să ia decizii sunt întotdeauna mai de succes pe termen lung, decât cei care nu iau deloc o decizie - chiar dacă înseamnă să ia o decizie greșită din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Cum să recunoști personalitatea copilului tău?

13/09/2018

ABC-ul Personalității – un manual pentru super-părinți! “Un copil este o carte din care ar trebui să citim și să scriem.” - Peter Rosegger A crește copii nu este ușor. Ca și ...Vezi mai mult

Personalitate și performanță în vânzări

07/08/2018

Rațiunea existenței unei echipe de vânzări este foarte simplă și comun acceptată: să vândă. Cât mai mult, cât mai bine, oricând, oricui. Rolul tău, ca manager de vânzări, este să ...Vezi mai mult

Cum îi poţi convinge pe clienţi cu ajutorul personalităţii tale

02/08/2018

Dacă vrei ca oamenii să adopte o anumită idee, trebuie să-i convingi. Acest lucru este valabil în egală măsură pentru trainerul care organizează un seminar, pentru specialistul în resurse umane ...Vezi mai mult