Dezvoltăm organizații prin oameni!


5 sfaturi pentru un interviu reușit


pict

Ești implicat în intervievarea și selecția angajaților? Îți oferim cinci sfaturi, pentru creșterea eficienței procesului de selecție de personal.

1. Nu interoga candidaţii.

Cu cât poziţia necesită mai multe calificări cu atât interviul ar trebui să fie o şedinţă ca între egali. Creează o atmosferă plăcută pentru candidaţi.

2. Oferă informații privind statutul cererii

Procesul de angajare necesită adesea foarte mult timp:Informaţi candidații cu privire la statutul interviului și cu privire la anumite măsuri suplimentare în procesul de aplicare - aceasta este un tratament profesional, iar candidatul are un punct de pornire.

3. Respectă termenele stabilite de tine în privinţa luării deciziilor

Dacă ai promis candidatului că vei lua o decizie în termen de trei săptămâni, atunci ar trebui să respecţi acest termen. Dacă, din anumite motive, există întârzieri, atunci ar trebui să îl anunţi pe candidat.

Pe lângă alegerea candidaților buni, decizia companiei de multe ori depinde şi de anumite distincții mici - așa că evita problemele de comunicare.

4. Tratează fiecare candidat ca pe un oaspete.

Este foarte important pentru candidaţi să simtă că sunt apreciaţi. Când inviţi candidatul la interviu în cadrul companiei tale, tratează-l ca pe un oaspete. Fii pregătit - oferă-i o cafea, ceva dulce.

Și chiar dacă nu este neaparat necesar în etapa de interviu, dar nu uita că un scurt "salut" de la managerul companiei va  face o impresie pozitivă - candidatul se va simţi apreciat și bine primit.

5. Păstrează legătura

Dacă aţi convenit asupra unor serii de întâlniri pe o perioadă de câteva săptămâni, deşi timpul dintre interviu și următorul pas în proces poate dura mai mult; păstrează legătura cu candidaţii în această perioadă - chiar dacă nu ai încă ce să le comunici.

Păstrarea legăturii cu candidatul creează sentimentul de a fi apreciat și, de asemenea, îl determină să rămână axat pe compania ta. Aceasta se aplică în special pentru candidaţii buni care au mai multe opțiuni, dar nu uita că lucrurile mici fac diferenţa!

Îți dorim mult succes în selecția candidaților potriviți!

echipa persolog

PS: Dacă recrutezi/angajezi oameni și vrei să te asiguri că alegi persoana potrivită la locul potrivit, îți recomandăm o metodologie simplă și eficientă, bazată pe instrumente de evaluare științifice, evaluările online persolog - vezi detalii aici!

Cursuri pe acest subiect

Seminare zum Thema