Editură. Academie. Consultanță HR

Ordinea nașterii afectează personalitatea?


Știai că ordinea nașterii are o influență asupra personalității tale?
Nucleul de bază al personalității noastre este constant, dar există unele părți care sunt influențate de mediu, în special de cel în care am crescut. Prin urmare poziția ta în familie, mai ales în ordinea fraților și surorilor tale definește atitudinea ta față de sarcini și oameni.

Citește articolul aici

 


 

 Sunt așa cum sunt sau mă pot schimba?

 

Recunoașterea propriilor tendințe comportamentale și cele ale altora este primul pas. Utilizarea lor în mod constructiv este următorul: Cum pot oamenii îmbunătăți cooperarea fără a renunța la cine sunt ei?  Cum poți lucra eficient împreună cu ceilalți și să obții rezultate direcționate cu mai puţine divergenţe? Acestea sunt, de fapt, întrebări care ar trebui să te pună pe gânduri.

Citeste articolul aici


7 sfaturi utile pentru revizuirea eficientă a performanţei angajaţilor

Multe companii fac revizuirea performanţei angajaţilor în special la începutul anului. Aceste întâlniri au scopul de a rezuma ultimul an și de a stabili noi obiective pentru anul curent. Dacă aceste întâlniri se desfășoară conform programei doar pentru "a-ţi face datoria", nu vei descoperi adevăratul potențial pe care angajaţii tăi îl pot oferi.

Citeşte articolul aici

 


Cum transformi o echipă mediocră într-o echipă de top?

Această întrebare este pusă în mod regulat de orcine dezvoltă şi monitorizeză echipe. Sunt sigur că ştii din proprie experienţă că o colaborare apropiată poate fi o  sursă de conflict: stările nefavorabilie sunt cunoscute ca fiind cele care slăbesc performanţa echipei. Acest lucru nu este surprinzător. Spre deosebire de viaţa noastră privată, mediul profesional nu ni-l putem alege noi.

Citește articolul aici

 


 

Pune oamenii pe primul loc

poze-newsletter

Peste cinci ani vei fi exact ceea ce esti in prezent cu exceptia cartilor pe care le vei citi și a oamenilor pe care ii vei cunoaste. Oamenii care te cunosc și pe care ii stii, prietenii tai, vor contribui in mare parte la fericirea ta, succesul tau si nivelul de realizari, mai mult decat oricare alt factor.

Citeste articolul aici

 


 

Cum să îi instruiești corect pe managerii noi - 3 sfaturi

Cei maappraisali mulți dintre angajați în momentul în care sunt promovați se vor simți într-o poziție de gen sandwich - între managerii de top și muncitorii de rând. Provocarea pentru ei este să transforme deciziile strategice de management în instrucțiuni de muncă pentru angajați.

Citește articolul aici

 

 


 

Știi de ce clienții tăi cumpără de la tine sau de ce nu?

”Cea Happy family shoppingmai bună metodă să privești o companie este prin intermediul clientului„ David Henzmann

Clienții trebuie să afle despre firma ta și despre produsele tale ca să poată cumpăra de la tine, dar nevoile clienților tăi și motivele pentru care ei cumpără sunt la fel de diferite ca și tipurile lor de personalitate.

Probabil că nu toate reclamele vor funcționa pentru toți clienții. De fapt, reclama poate fi de succes dacă știi ce îi motivează pe clienții tăi să cumpere de la tine, și atunci îți adaptezi reclama în așa fel încât să satisfaci aceste nevoi.

Citeste articolul aici


 

7 impedimente de evitat în procesul de angajare

stor-avtale-hr-manager

Ai un post vacant în companie? Nu pierde timpul, plasează rapid un anunț de angajare, clarifică cerințele, citește CV-urile, scrie emailuri, începe interviurile, fă o listă scurtă a candidaților…

În timpul procesului de angajare lista de sarcini a managerilor HR pare să fie fără sfârșit. Când sunt atâtea de făcut, pot apărea multe greșeli - deși nu ar trebui. Am identificat 7 impedimente pe care ar trebui să le eviți în timpul procesului de angajare pentru a asigura succesul acestuia.

Citește articolul aici


Când fața noastră ne dă de gol

WomanSmiling

Îți sună familiar această situație: Te întâlnești cu o persoană care este foarte entuziasmată de job-ul ei, de felul cum se înțelege cu colegii de serviciu sau de ofertele de training excepționale - dar totuși rămâi sceptic? De ce oare?

Citește articolul aici

 


 5 sfaturi pentru un interviu reușit

selectie personalEști implicat în intervievarea și selecția angajaților?

Îți oferim cinci sfaturi, pentru creșterea eficienței procesului de selecție de personal.

Citește articolul aici

 

 


Prin ce este unic Modelul de Personalitate persolog?

Examinarea critică de sine şi al propriului comportament este doar primul pas întrun
pr1oces de schimbare în stil autodidact. Bazat pe analiza obţinută cu ajutorul
chestionarului, modelul se focalizează la fel de bine pe percepţia conştientă a
comportamentului altor persoane. Oamenii îşi pot adapta deci propriul
comportament în funcţie de stilul comportamental al altor indivizi.

Citește articolul aici


Două exerciţii pentru gestionarea stresului

“Nu voi putea niciodată să fac asta” sau “Nu mă descurc” sunt gânduri tipice ce vin în minte în stop stresssituaţii stresante.

Dialogul interior pozitiv este o metodă de auto-influenţare pozitivă şi de stimulare a gândirii constructive.

Citeste articolul aici


10 intrebări pe care ar trebui să ți le pui, când alegi un instrument de evaluare a stresului

Profil de Stres

Cum să găsești instrumentul de evaluare a stresului, potrivit pentru training și pentru managementul sănătății la locul de muncă?

Criza economică și-a lăsat amprenta: Potrivit unui sondaj de opinie la nivel mondial făcut de Regus, stresul la locul de muncă a crescut semnificativ pe plan global...

Citeste articolul aici

 


Stresul: subiect de actualitate în domeniul traProfilul de Stres Persolog 2ining-ului

Riscurile legate de sănătatea și siguranța la locul de muncă sunt adesea rezultatul unor schimbări tehnice sau organizaționale. Schimbările economico-sociale, demografice și politice, inclusiv fenomenul actual al "globalizării", sunt de asemenea factori semnificativi. Primele 10 riscuri psihosociale emergente identificate de experți pot fi grupate în următoarele cinci domenii...

Citeste articolul aici


Stresul ajută- 7 argumente în favoarea stresului

Stresul este fenomestresnul de top al timpurilor noastre. Chiar dacă în mod normal este perceput ca fiind ceva negativ, este defapt un elixir pentru cooperare, carieră şi succes. Dă-mi voie să îţi prezint 7 exemple care explică cum de ajută stresul zi de zi.

Citeste articolul aici

 

 


Personalitate și performanță în vânzări - pentru managerii de vânzări

Hiring - Smiling business woman shaking hands with person

de Cătălina Măriuța

Rațiunea existenței unei echipe de vânzări este foarte simplă și comun acceptată: să vândă. Cât mai mult, cât mai bine, oricând, oricui. Rolul tău, ca manager de vânzări, este să te asiguri că aduci în echipă oamenii potriviți și că le oferi suportul necesar pentru ca ei să genereze rezultatele așteptate. Tehnicile de vânzare pot fi, cu siguranță, învățate de oricine și, cu toate acestea, unele persoane perfomează în mod natural mai bine în vânzări decât altele.

Citește articolul aici!

 


 

Cum putem evalua și dezvolta personalitatea?

Model Personalitate DISC persologde Peter Kulcsar

 

Dezvoltarea personalităţii a ajuns să fie unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii personale și profesionale.

Una din trăsăturile oameniilor de succes este aceea că își conștientizează pe deplin punctele forte și sunt loiali față de ei înșiși.

Citește articolul aici!


 

O provocare ca de început

de Liana Popacalendar

Suntem la început de an și mă gândesc că fiecare dintre noi în acestă perioadă a anului ne facem planuri, visăm și avem noi obiective. Și asta e bine dar nu e suficient doar să trecem pe o foie de hârtie niște obiective și apoi să așteptăm să se îndeplinească. Trebuie să acționăm. De aceea la început de an te provoc să acorzi o atenție sporită asupra unui aspect foarte important din viața ta: dezvoltarea propriei tale.

Citește articolul aici!


De ce ne certăm?

de Ciprian Roșu12ccad069f

Sunt sigur ca stiti prin ce se caracterizeaza acest tip de relatie interumana, dar voi aminti cateva dintre trasaturi pentru a urmari mai atent firul expunerii. Prin urmare, starile conflictuale nu aduc beneficii majore asupra grupului sau societatii.

O vorba inteleapta spune: Orice face razboiul, pacea poate face mai bine.

Citește articlolul aici!


 

Angajați motivați= Afacere profitabilă

 

team workde Liana Popa

Gestionarea oamenilor a devenit cea mai mare provocare a managementului contemporan. Acest lucru este în special valabil pentru companiile care își propun să se diferenţieze de concurenţă prin servicii de calitate.

Citește articolul aici!


Cum să colaborezi mai eficient în echipă?

team workde Liana Popa și Peter Kulcsar

Fie că lucrezi într-o companie multinațională sau într-o companie mai mică, dacă obiectivul tău este să obții rezultate de calitate, atunci trebuie să acorzi o atenție sporită echipei din care faci parte.Fiecare membru al unei echipe are calități și limitări personale, de aceea calea spre performanța muncii în echipă reprezintă recunoașterea și acceptarea calităților, nevoilor și limitărilor membrilor echipei.

Citește articolul aici!


 

Personalitatea și creşterea copiilor

         Parinte-Copii-DISC-persolog2
de Cristina Onofrei

Deseori m-am confruntat cu dileme, pentru că ceea ce funcţiona la un copil, nu funcţiona la ceilalţi; vroiam mereu să fac în așa fel ca să reușesc să mă fac înţeleasă de copil și nu știam dacă ceea ce fac era “ceea ce trebuia”.

Citește articolul aici!


Cum îi poţi convinge pe clienţi cu ajutorul personalităţii tale

 de DVanzariorin Pantea și Peter Kulcsar

Dacă vrei ca oamenii să adopte o anumită idee, trebuie să-i convingi. Acest lucru este valabil în egală măsură pentru trainerul care organizează un seminar, pentru specialistul în resurse umane care prezintă un concept şi pentru vorbitorul care susţine un discurs.

Citește articolul aici


         

Organizarea timpului – eficiență sau stres?

de Andrpictureeea Ovari

Timpul este una din limitările cele mai mari în viață, deoarece orice am face nu putem avea mai mult de 24 de ore pe zi, timpul nu poate fi prelungit sau multiplicat, singura soluție fiind să îl valorificăm și să îl utilizăm mai bine decât am făcut-o până acum.

Citește articolul aici!

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză