Dezvoltăm organizații prin oameni!

Certificare

Modelul de Personalitate

Cum pot oamenii lucra mai eficient împreună

Personalitate și comportament

 

Secretul succesului din viața personală și profesională are la bază cunoașterea de sine și a celor din jur, precum și capacitatea de a-ți adapta comportamentul în funcție de cerințele mediului.

Persolog® oferă o soluție pentru cele menționate, prin Modelul de Personalitate, care a fost dezvoltat pe parcursul a 40 de ani de către profesorul John G. Geier, pornind de la teoria psihologului american, William M. Marston.

Teoria lui Marston descrie modul în care percepția unei persoane (de sine, a mediului și a celorlalți) poate influența tendințele sale comportamentale. Profesorul Geier a construit pe această teorie un chestionar, care permite identificarea stilului comportamental. Persolog a dezvoltat ultima versiune a chestionarului, care face posibilă o evaluare mult mai precisă.

Având în vedere că putem conștientiza doar lucrurile pe care le putem descrie, Modelul de Personalitate persolog oferă o descriere amplă a celor 4 dimensiuni comportamentale de bază: dominant - influent - stabil conștiincios, precum și a combinațiilor acestora.

Dar modelul nu se oprește doar la descriere și evaluare. El oferă, de asemenea, o varietate de instrumente de dezvoltare care permit utilizatorului să descopere strategii noi pentru a-și gestiona mai bine intențiile și emoțiile în raport cu acțiunile și interacțiunile care se declanșează și astfel să câștige o flexibilitate comportamentală.

Folosiți o metodologie simplă și eficientă

Modelul de Personalitate persolog se deosebește prin abordarea sa situațională. Strategiile sale practice sunt ușor de înțeles și astfel foarte eficace.

Beneficiați de varietate și flexibilitate

Leadership, vânzări, comunicare, networking, gestionarea conflictului, coaching, dezvoltarea echipei, recrutare - sunt domeniile principale în care se poate utiliza modelul, unde personalitatea și comportamentul joacă un rol important.

Lucrați cu instrumente precise

Studiile efectuate în colaborare cu Universitatea Koblenz-Landau au adus un nivel înalt de fidelitate și validitate elementelor Modelului de Personalitate. Relevanța sa deosebită este confirmată și de către cursanții noștri, care au obținut rezultate specifice în viața profesională și cea personală.

 

Aflați mai multe: Prin ce este unic Modelul de Personalitate persolog?