Dezvoltăm organizații prin oameni!

Pune oamenii pe primul loc

07.08.2018 0
Pune oamenii pe primul loc

„Relatiile personale reprezinta solul fertil din care provin toate avansarile, toate succesele, toate realizarile din viata reala.” - Ben Stein

Peste cinci ani vei fi exact ceea ce esti in prezent cu exceptia cartilor pe care le vei citi și a oamenilor pe care ii vei cunoaste. Oamenii care te cunosc și pe care ii stii, prietenii tai, vor contribui in mare parte la fericirea ta, succesul tau si nivelul de realizari, mai mult decat oricare alt factor.

Reteaua ta este formata in mare masura dintr-un numar de oameni pe care ii cunosti, atat direct cat si indirect. In timp, fiind in preajma lor le vei „absorbi” efectiv atitudinile, modul de a se comporta, de a vorbi, și chiar  nivelul de aspiratie. Grupul tau de referinta va avea o influenta enorma asupra persoanei care vei deveni. Tinand cont ca cercul tau de relatii este atat de influent si are o conotatie atat de importanta, de ce sa nu te insotesti cu persoane care ar putea contribui la cizelarea ta, la dezvoltarea ta si de ce nu la succesul tau financiar?

Formarea unei retele inteligente este un pas important catre prosperitate. Fii foarte selectiv atunci cand iti alegi persoanele cu care vrei sa colaborezi sau care vrei sa faca parte din cunostintele tale apropiate. Construieste si mentine relatii de o calitate ridicata si evita in mod diplomatic oamenii care ar putea sa te traga in jos.

Daca pana acum am vorbit din punct de vedere al relatiilor personale, pot spune ca acelasi principiu se aplica si in afaceri. Construieste-ti parteneriate cu oameni de succes, alege-i cu grija pentru ca ei vor determina in mare masura nivelul venitului tau.

Daca informatiile prezentate mai sus ti se par relevante si vrei sa iti formezi un grup de referinta de calitate, care sa aiba un impact pozitiv si de succes in viata ta, atunci iti propun un exercitiu practic:

  • Pentru urmatoarele 6 luni, intocmeste-ti o lista cu aproximativ 50 de oameni care sunt de succes, fac parte din comunitatea ta, activeaza intr-un domeniu similar cu cel in care tu activezi sau in care doresti sa activezi in viitor.
  • Apoi va trebui sa aduni informatii referitoare la modalitatea prin care sa ajungi la acesti oameni.
  • Odata ce ai reușit sa obtii date de contact, incepe prin a lega relatii sistematice cu acesti oameni. Poti sa incepi prin a le scrie un scurt email in care sa ii feliciti pentru succesul lor, sau prin a-ti arata aprecierea fata de ei.
  • Fii rabdator atunci cand incepi sa iti extinzi cercul de contacte. Nu astepta ca persoana caruia i-ai scris sa te sune imediat. Continua sa le scrii si sa ii feliciti pentru realizarile lor.
  • O alta modalitate prin care sa ajungi la oamenii aceia este sa devii membrul unui club sau al unei asociatii in care ei sunt prezenti. Daca esti antreprenor, inscrie-te intr-o asociatie antreprenoriala, daca lucrezi in vanzari, inscrie-te intr-un club de marketing si vanzari. Dar chiar daca te inscrii in aceste grupuri, nu te gandi doar la ceea ce vei avea tu de castigat. Gandeste-te si la modalitati prin care tu ai putea contribui, in care tu ai putea aduce valoare pentru ceilalti.

Scopul tau ar trebui sa fie acela de a deveni o persoana care creeaza relatii. Succesul tau se va datora in mare masura de faptul ca ai facut efortul de a stabili si de a mentine o anumita relatie, care intr-un final s-a dovedit a fi utila. Ti se pot deschide usi si oportunitati care sa iti salveze ani de munca intensa.

Nu uita: Cu cat cunosti mai multi oameni care te cunosc si gandesc despre tine intr-un mod pozitiv, cu atat vei avea mai mult succes in fiecare domeniu din viata ta.


Articol scris de Liana Dudas, asistent manager la persolog Romania

Sursa: „Schimband gandirea , iti schimbi viata” de Brian Tracy 

Citiți  cartea ABC-ul Personalității , o carte recomandată de Brian Tracy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Personalitatea și creșterea copiilor

07/08/2018

Ca mamă a 3 copii, şi eu asemeni oricărui părinte, întotdeauna am avut cele mai bune intenţii în relaţia cu copiii mei. Deseori m-am confruntat cu dileme, pentru că ceea ce ...Vezi mai mult

Stresul ajută – 7 argumente în favoarea stresului

07/08/2018

Stresul este fenomenul de top al timpurilor noastre. Chiar dacă în mod normal este perceput ca fiind ceva negativ, este de fapt un elixir pentru cooperare, carieră şi succes. Dă-mi ...Vezi mai mult

7 greșeli de evitat în procesul de angajare

01/08/2018

  Ai un post vacant în companie? Plasezi rapid un anunț de angajare, clarifici cerințele, citești CV-uri, scrii emailuri, începi discuții, faci o listă scurtă a candidaților… În timpul procesului ...Vezi mai mult