Editură. Academie. Consultanță HR

10 întrebări pe care ar trebui să ți le pui când alegi un instrument de evaluare a stresului

02.08.2018 persolog 0

 

Cum găsești instrumentul de evaluare a stresului, potrivit pentru training și pentru managementul sănătății la locul de muncă?

Criza economică și-a lăsat amprenta: Potrivit unui sondaj de opinie la nivel mondial făcut de Regus, stresul la locul de muncă a crescut semnificativ pe plan global. Acesta a fost răspunsul a 58% din totalul de 11.000 de reprezentanți de companii, chestionați din 13 țări.

Acum este rândul tău: specialiști în dezvoltare personală, traineri și consultanți trebuie să răspundă provocării de a crea competență în ceea ce privește managementul stresului, eficient din punct de vedere al costului, rapid, durabil și de cuprinzător, pe cât este posibil. Dar cum poți să faci asta? Există multe oferte, de la chestionare online gratuite, până la proiecte care se extind pe o perioadă de până la trei ani, concepute să pregătească companii întregi.


Noi am pregătit o listă pentru tine, cu câteva puncte care trebuie să le iei în considerare în selectarea instrumentului potrivit:

1. Care este scopul meu în evaluarea stresului? Analiza, prevenirea și/sau gestionarea stresului?

2. Instrumentul analizează atât factorii interni ai stresului, precum și cei externi? Adică stresul individual și/sau factorii de stres structurali?

3. Care este grupul țintă pentru care aș aplica acest instrument? Poate fi folosit acest instrument atât pentru personal cât și pentru manageri?

4. Instrumentul oferă o perspectivă neutră asupra fenomenului de stres?

5. Este instrumentul echipat cu informații suplimentare cu privire la originea stresului și ce anume îl declanșează?

6. Poate orice persoană/angajat lucra cu acest instrument individual, în mod independent și anonim și să poată primi fiecare propriul rezultat?

7. Evaluarea ajută la mobilizare personală și individuală împotriva stresului?

8. Cum ajută instrumentul la identificarea propriilor limite în „lupta” cu stresul?

9. Evaluarea dezvoltă strategii pe termen scurt care să permită oamenilor să gestioneze stresul?

10. Instrumentul oferă o dezvoltare durabilă și pe termen lung a competențelor legate de stres astfel încât acesta să fie evitat sau folosit în mod pozitiv?

 

Articol preluat de la Persolog Germania, www.persolog.de


 

Vrei să afli nivelul tău actual de stres, factorii stresori și reacția ta sub presiune? Ai nevoie de strategii personalizate pentru reducerea stresului și gestionarea lui într-un mod productiv? Descoperă Profilul de Stres persolog!

 

Ești trainer, coach sau practician HR și cauți un instrument și un training în domeniu pe care să-l oferi altora?  Te invităm la următorul training de Certificare în Modelul de Stres persolog!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Nuanțele stilului comportamental Dominant

09/10/2019

Un profil comportamental cu bază științifică oferă posibilitatea ca după completarea chestionarului să obținem rezultate complexe, ceea ce înseamnă că sunt descrise mai multe tipare comportamentale în mod nuanțat....Vezi mai mult

3 principii ale compatibilității în relația de cuplu

24/02/2020

Cum devii compatibil cu partenerul tău? Atunci când menționăm modelul D.I.S.C., probabil că în primul rând ne gândim la mediul de lucru și la relații profesionale.  Cu toate acestea, John ...Vezi mai mult

Reinterpretarea și gestionarea factorilor de stres

24/05/2017

Oamenii au diferite puncte tari şi puncte slabe, dar foarte rar sunt conştienţi de ele, cu toate că ele joacă un rol foarte important în prevenirea şi în managementul stresului. ...Vezi mai mult

Comandă de minim 200 lei pentru a beneficia de transport GRATUIT prin curier! Pentru întrebări sau suport contactează-ne la nr. 0747222521 (apel / SMS / whatsapp) Refuză