Editură. Academie. Consultanță HR

3 sfaturi pentru decizii reușite

02.11.2018 0
3 sfaturi pentru decizii reușite

“Deciziile nu sunt bazate pe oportunități, oportunitățile sunt create prin decizii.” - Markus Heim

Suntem constant confruntați cu decizii în viața noastră: Ce o să mănânc azi? Să mă duc la cinema sau la teatru? Să port cămașă sau tricou? Pe lângă acestea, mai sunt și acele decizii - mai ales în viața profesională - care sunt importante pentru dezvoltarea companiei tale sau ale produselor, etc.

Multă lume consideră, mai ales deciziile majore, foarte greu de luat. Deciziile cele mai importante, de obicei sunt amânate, dar făcând nimic e mult mai rău decât a lua o decizie greșită în cele mai multe cazuri.

În acest articol, ne concentrăm pe modul în care poți ușor să iei decizii în viitor.  

 

  1. Ia-ți rămas-bun de la perfecționism

Dacă ai tendința de a fi perfecționist, scapă de acest obicei în procesul de luare a deciziilor. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să aduni informație deloc. Cu toate acestea, nu înseamnă că ar trebui să aștepți până ai 100% din informația de care ai nevoie. Asta doar întârzie procesul. Sfârșesti prin a amâna luarea deciziei și în cel mai rău caz nu mai iei niciuna deloc.

Sfatul nostru: decide de îndată ce consideri că baza pentru procesul de luare a deciziilor este acceptabilă. Setează-ți un timp limită pentru aceasta. Asta te previne din a amâna-o din cauza multor detalii care pot să apară pe parcurs. Focalizează-te pe criteriul principal al deciziei.

 

  1. Nu lăsa ca deciziile să depindă de experți

Părerea experților este cu siguranță importantă. Totuși, dacă consulți prea mulți experți, vei găsi o grămadă de păreri diferite. Asta, în schimb, îți va întârzia decizia finală, pentru că în cele din urmă, dorești să eviți producerea oricărei greșeli.

Sfatul nostru: Până la urmă tu trebuie să iei decizia și să ai încredere în părerea unui expert. Astfel, ia în considerare modul în care te-ar putea afecta dacă e decizia greșită. Ce se întâmplă dacă amâni decizia? Adesea, consecințele luării deciziei greșite nu sunt atât de rele, pe cât este pierderea de vreme sau amânarea.

 

  1. Nu te teme de deciziile greșite

Fiecare facem greșeli de atâtea ori, amintește-ți asta. Mai rău decât a lua o decizie greșită este să nu iei niciuna, datorită fricii de a face o greșeală.

Sfatul nostru: oamenilor cărora le place să ia decizii sunt întotdeauna mai de succes pe termen lung, decât cei care nu iau deloc o decizie - chiar dacă înseamnă să ia o decizie greșită din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Când fața noastră ne dă de gol

02/08/2018

Îți sună familiar această situație: Te întâlnești cu o persoană care este foarte entuziasmată de job-ul ei, de felul cum se înțelege cu colegii de serviciu sau de ofertele de ...Vezi mai mult

Personalitatea și creșterea copiilor

07/08/2018

Ca mamă a 3 copii, şi eu asemeni oricărui părinte, întotdeauna am avut cele mai bune intenţii în relaţia cu copiii mei. Deseori m-am confruntat cu dileme, pentru că ceea ce ...Vezi mai mult

Sunt așa cum sunt sau mă pot schimba?

11/03/2017

Modelul de Personalitate persolog te ajută să fii mai conştient de tine îsuţi şi de cei din jur. Totuşi ideea e să nu te rezumi doar la clasificarea oamenilor după ...Vezi mai mult

Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză