Editură. Academie. Consultanță HR

5 sfaturi pentru un interviu reușit

31.07.2018 0
5 sfaturi pentru un interviu reușit

Ești implicat(ă) în intervievarea și selecția angajaților? Îți oferim cinci sfaturi, pentru creșterea eficienței procesului de selecție de personal:

1. Nu interoga candidaţii.

Cu cât poziţia necesită mai multe calificări cu atât interviul ar trebui să fie o şedinţă ca între egali. Creează o atmosferă plăcută pentru candidaţi.

2. Oferă informații privind situația aplicării

Procesul de angajare necesită adesea foarte mult timp: informaţi candidații cu privire la statutul interviului și cu privire la anumite măsuri suplimentare în procesul de aplicare - aceasta este un tratament profesional, iar candidatul are un punct de pornire.

3. Respectă termenele stabilite de tine în privinţa luării deciziilor

Dacă ai promis candidatului că vei lua o decizie în termen de trei săptămâni, atunci ar trebui să respecţi acest termen. Dacă, din anumite motive, există întârzieri, atunci ar trebui să îl anunţi pe candidat.

Pe lângă alegerea candidaților buni, decizia companiei de multe ori depinde şi de anumite distincții mici - așa că evita problemele de comunicare.

4. Tratează fiecare candidat ca pe un oaspete

Este foarte important pentru candidaţi să simtă că sunt apreciaţi. Când inviţi candidatul la interviu în cadrul companiei tale, tratează-l ca pe un oaspete. Fii pregătit - oferă-i o cafea, ceva dulce.

Și chiar dacă nu este neaparat necesar în etapa de interviu, dar nu uita că un scurt "salut" de la managerul companiei va  face o impresie pozitivă - candidatul se va simţi apreciat și bine primit.

5. Păstrează legătura

Dacă aţi convenit asupra unor serii de întâlniri pe o perioadă de câteva săptămâni, deşi timpul dintre interviu și următorul pas în proces poate dura mai mult; păstrează legătura cu candidaţii în această perioadă - chiar dacă nu ai încă ce să le comunici.

Păstrarea legăturii cu candidatul creează sentimentul de a fi apreciat și, de asemenea, îl determină să rămână axat pe compania ta. Aceasta se aplică în special pentru candidaţii buni care au mai multe opțiuni, dar nu uita că lucrurile mici fac diferenţa!

Îți dorim mult succes în selecția candidaților potriviți!

echipa persolog

PS: Dacă recrutezi/angajezi oameni și vrei să te asiguri că alegi persoana potrivită la locul potrivit, îți recomandăm o metodologie simplă și eficientă, bazată pe instrumente de evaluare științifice: vezi detalii aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

10 întrebări pe care ar trebui să ți le pui când alegi un instrument de evaluare a stresului

02/08/2018

  Cum găsești instrumentul de evaluare a stresului, potrivit pentru training și pentru managementul sănătății la locul de muncă? Criza economică și-a lăsat amprenta: Potrivit unui sondaj de opinie la nivel ...Vezi mai mult

Reinterpretarea și gestionarea factorilor de stres

24/05/2017

Oamenii au diferite puncte tari şi puncte slabe, dar foarte rar sunt conştienţi de ele, cu toate că ele joacă un rol foarte important în prevenirea şi în managementul stresului. ...Vezi mai mult

Ce fac cei mai buni vânzători în mod diferit?

31/07/2018

  Ce îl face pe un vânzător să aibă mai mult succes decât ceilalți? Numărul de diplome pe care le are, cunoștințele sale în domeniu, faptul că este mai prietenos ...Vezi mai mult

Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză