Dezvoltăm organizații prin oameni

Cum să îți instruiești corect managerii noi – 3 sfaturi

03.08.2018 persolog 0
Cum să îți instruiești corect managerii noi – 3 sfaturi

Cei mai mulți dintre angajați în momentul în care sunt promovați se vor simți într-o poziție de gen sandwich - între managerii de top și muncitorii de rând. Provocarea pentru ei este să transforme deciziile strategice de management în instrucțiuni de muncă pentru angajați.

Conform cercetării realizate de către consultanții de la Hay Group, există trei lucruri pe care poți să le faci pentru a sprijini  middle managerii în așa fel încât ei să-și îndeplinească rolul cât mai bine.

Cel mai important lucru este să ai minte deschisă! Asta înseamnă să fii disponibil și să ai suficient timp pentru discuții. Ca și coach, arată-i că ești deschis să-i răspunzi și să vorbești cu ei despre orice dificultăți.

3 pași pentru instruirea cu succes a noilor manageri

1. Răspunde la întrebarea „De ce?”

Fii transparent. Explică motivele care stau la baza strategiilor companiei și a schimbărilor care se apropie. Arată-i care sunt obiectivele organizației. Managerii noi pot comunica muncitorilor interesele companiei și pot să accentueze importanța acestora, doar dacă sunt la zi cu informațiile.

2. Arată-i cât de important este rolul de manager în cadrul organizației.

De ce este middle managementul atât de important pentru compania ta? Trebuie să fii în stare să răspunzi la această întrebare. Clarifică cât de importantă este poziția, fiind de fapt un liant între top management și nivelul operațional. Evidențiază clar cât de importantă este implementarea strategiilor în organizația ta. Și nu uita: un manager ajută oamenii să se dezvolte pe ei înșiși.

3. Promovează auto-dezvoltarea

Un middle-manager are nevoie de abilități și deprinderi care nu pot fi dobândite doar din învățarea prin practică. Este important în mod special ca noii manageri să aibă șansa să se dezvolte ei înșiși în domeniul conducerii angajaților. Sprijină-i și permite-i să crească atât de mult cât este nevoie pentru noul lor rol.

Echipa persolog


PS: Vrei să înveţi mai multe despre conducerea angajaților?

Citește cartea ABC-ul Personalității!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Autoconducerea profesională – caracteristică a unei personalități puternice

17/07/2017

  Persoana care este conștientă de relația dintre mediu și propriul comportament poate depăși reacțiile bazate pe reflexe poate să își controleze comportamentul într-un mod vizat. Oamenii care au o ...Vezi mai mult

Cum să-ți abordezi partenerul cu o personalitate rezervată?

14/02/2019

Am auzit de la mulți că partenerul lor este foarte rezervat și e greu de aflat ce simte sau gândește cu adevărat. Explicația poate fi că partenerul tău e așa ...Vezi mai mult

Cum îi poţi convinge pe clienţi cu ajutorul personalităţii tale

02/08/2018

Dacă vrei ca oamenii să adopte o anumită idee, trebuie să-i convingi. Acest lucru este valabil în egală măsură pentru trainerul care organizează un seminar, pentru specialistul în resurse umane ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză