Dezvoltăm organizații prin oameni

Cum să te menții în stare bună în perioada de izolare?

30.03.2020 persolog 0
Cum să te menții în stare bună în perioada de izolare?

Perioada de izolare în care ne găsim poate să ne copleșească și să simțim că zilele nu se mai termină. Când vedem că toate planurile ni s-au anulat, într-adevăr poate apărea îngrijorarea sau anxietatea. 

Poate trebuie să lucrezi de acasă și lucrurile devin de multe ori tensionate pentru că nu te poți concentra suficient pe ce ai de făcut. Poate ai copii și trebuie să ai grijă de ei. Lucrurile pot lua amploare.

Dar haide să privim puțin diferit la toată situația. Atitudinea pe care o avem e crucială. Să încercăm să găsim părțile bune și să ne folosim cât mai bine de zilele acestea, pe care le petrecem acasă.


Dacă lucrezi de acasă, iată câteva idei prin care îți poți crește productivitatea:

 • Fă-ți un plan săptămânal și zilnic, cu interval orar prestabilit pentru muncă.
 • Trezește-te devreme, fă un duș, pregătește-ți un mic dejun sănătos, care te va energiza.
 • Îmbracă-te cu ceva frumos, chiar dacă nu mergi la birou, asta te va pune în starea potrivită pentru muncă.
 • Alege-ți un loc dedicat pentru muncă, în care să fii cel mai puțin deranjat, și dacă e posibil nu lucra în dormitor / stând pe pat.
 • Fă o ședință online cu echipa de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.


Totuși după muncă s-ar putea să-ți rămână mai mult timp ca de obicei. Ce poți face acasă în timpul liber, să te menții într-o stare bună - atât fizic, cât și mental? Iată recomandările noastre:

 • Petrece timp cu cei de acasă. Și fă-o în mod intenționat. Dacă tot ești ”blocat” cu ei în același spațiu, planifică ceva distractiv de făcut. Povestește mai multe cu partenerul tău, joacă-te cu copiii tăi, gătește pentru ei ceva nou și bucură-te de acest timp. 
 • Fă exerciții fizice. Da, înăuntru e posibil. Stai prea mult în același loc și corpul tău are nevoie de mișcare. Sunt atâtea surse, de la clipuri pe YouTube până la aplicații pe smartphone, care îți arată cum să te antrenezi înăuntru și fără prea mult echipament. Nu doar că te vei menține într-o formă bună, dar îți va schimba starea, va reduce nivelul de anxietate și stres.
 • Încearcă hobby-uri noi. Poate mereu ți-ai dorit să încerci ceva nou, cum ar fi pictatul, cântatul la un instrument, sau să înveți o limbă. Acum ai timpul să zidești noi pasiuni și abilități. 
 • Dormi mai mult. Asigură-te că dormi suficient, culcă-te mai devreme. E o perioadă bună să-ți încarci bateriile. 
 • Citește o carte. Cu toții avem câteva cărți pe care ne-am propus de atâta vreme să le răsfoim și n-am apucat. Ia-le pe rând și bucură-te de ceva bun și nou de citit. 

E un timp prielnic de a investi în relații și în noi înșine. De a învăța și de a ne dezvolta noi abilități. Credem în învățarea continuă, pe tot parcusul vieții!


Îți recomandăm o lectură excelentă pentru dezvoltarea ta personală și profesională, cartea ABC-ul Personalității! Dacă o ai deja, citește-o din nou și completează exercițiile!

Dacă încă nu o ai, a sosit momentul potrivit: o poți comanda online cu transport gratuit, doar până în 15 Aprilie 2020. Bucură-te din plin de această perioadă și învață să dezvolți relații sănătoase!!

ABC-ul Personalității este o carte unică pentru dezvoltare personală și profesională, care îți prezintă stilurile comportamentale D.I.S.C. (dominant-influent-stabil-conștiincios) și oferă modalități practice de implementare în diverse domenii:

 • autocunoaștere
 • managementul timpului
 • conducerea angajaților
 • munca în echipă
 • vânzări și comunicarea cu clienții
 • relația de cuplu
 • creșterea copiilor

Îți dorim sănătate și spor la citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

5 sfaturi pentru un interviu reușit

31/07/2018

Ești implicat(ă) în intervievarea și selecția angajaților? Îți oferim cinci sfaturi, pentru creșterea eficienței procesului de selecție de personal: 1. Nu interoga candidaţii. Cu cât poziţia necesită mai multe...Vezi mai mult

Emotion Cards – 1001 posibile utilizări

04/12/2018

Cardurile cu imagini constituie un element esențial în trusa de instrumente a fiecărui facilitator, fie că ești formator, coach, psiholog sau consilier. Sub un format  ludic, simplu și elegant, acestea ...Vezi mai mult

3 sfaturi pentru decizii reușite

02/11/2018

“Deciziile nu sunt bazate pe oportunități, oportunitățile sunt create prin decizii.” - Markus Heim Suntem constant confruntați cu decizii în viața noastră: Ce o să mănânc azi? Să mă duc la ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză