Editură. Academie. Consultanță HR

Cum să-ți abordezi partenerul cu o personalitate rezervată?

14.02.2019 0
Cum să-ți abordezi partenerul cu o personalitate rezervată?

Am auzit de la mulți că partenerul lor este foarte rezervat și e greu de aflat ce simte sau gândește cu adevărat. Explicația poate fi că partenerul tău e așa datorită tipului său de personalitate. Dacă îl caracterizează precauția, precizia și punctualitatea, atunci probabil partenerul tău are un stil comportamental Conștiincios.

Conform cercetărilor, în relațiile de cuplu, în primele 18 luni partenerii văd totul în roz, iar după aceea încep să privească lucrurile într-o lumină diferită, observând cu uimire că partenerul nu-i chiar atât de perfect. În această stare vei vedea mai degrabă slăbiciunile partenerului tău: are așteptări prea mari față de tine, este prea precis, petrece prea mult timp cu planificarea, se decide greu, nu discută cu tine lucrurile, îi place să fie singur. Dar, în fond, imaginea reală conține și calitățile sale: face multe sacrificii, te susține, este bine organizat, perseverent și minuțios.

Bărbatul cu un stil comportamental Conștiincios se așteaptă să fie respectat și admirat pentru faptul că rezolvă sarcinile în mod sistematic și calitativ. Stima lui de sine crește dacă îi apreciezi comportamentul consecvent.

Femeia cu un stil comportamental Conștiincios are nevoie să-ți exprimi aprecierea pentru loialitatea și ajutorul ei. Oferă-i șansa să-și organizeze singură programul și nu o deranja în timp ce lucrează la o sarcină.

Poate că partenerul tău este foarte rezervat în exprimarea ideilor sau sentimentelor sale, observă micile atenții și permite-i să-ți facă curte după propriul stil. Întreabă-l uneori ce îl preocupă, dar dacă chiar atunci nu vrea să vorbească despre asta, atunci acordă-i timp, până când va fi pregătit să discute subiectul.

 

Te interesează ce stil comportamental are partenerul tău? Dorești să afli mai mult despre cum funcționează în relația de cuplu?

Citește descrierea tipurilor de personalitate Dominant, Influent, Stabil și Conștiincios în cartea ”ABC-ul Personalității”.

Vei găsi sfaturi personalizate pentru dezvoltare personală și cum poți să relaționezi mai ușor cu partenerul tău.

 

Articol scris de Viktoria Kulcsar - psiholog, trainer persolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Personalitate și performanță în vânzări

07/08/2018

Rațiunea existenței unei echipe de vânzări este foarte simplă și comun acceptată: să vândă. Cât mai mult, cât mai bine, oricând, oricui. Rolul tău, ca manager de vânzări, este să ...Vezi mai mult

Ce îi determină pe oameni să cumpere? 8 motive pe care trebuie să le cunoști

02/08/2018

Pentru ca reclama ta să fie într-adevăr un succes, ar trebui să știi în mod exact ce îi determină pe clienți să ajungă la decizia de a cumpăra. Aceasta este esențial ...Vezi mai mult

Personalitatea și creșterea copiilor

07/08/2018

Ca mamă a 3 copii, şi eu asemeni oricărui părinte, întotdeauna am avut cele mai bune intenţii în relaţia cu copiii mei. Deseori m-am confruntat cu dileme, pentru că ceea ce ...Vezi mai mult

Select your currency
RON Leu românesc
EUR Euro

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză