Dezvoltăm organizații prin oameni

Cum sărbătoresc D, I, S și C Crăciunul

23.12.2020 persolog 0
Cum sărbătoresc D, I, S și C Crăciunul

Crăciunul este aici imediat. Deși sărbătorile din acest an vor avea loc probabil într-un cerc mult mai mic, va fi un cadru interesant în care se vor manifesta diferite tendințe de comportament. Cum vor arăta sărbătorile când D, I, S și C se adună în jurul pomului de Crăciun? Avem câteva idei despre asta - deoarece clișeele sunt uneori distractive și cumva există un pic de adevăr în ele.


Pregătirea

Chiar înainte de sărbători, diferențele de priorități pot fi observate. Dominantul și-a stabilit obiectivul să ofere pur și simplu cele mai bune cadouri. În timpul căutării sale pe Internet, se asigură că obține întotdeauna prețuri imbatabile la cadourile pentru cei dragi. 

Între timp, Stabilul este absorbit de planificarea Ajunului de Crăciun împreună cu Influentul și acordă o mare importanță respectării tradițiilor de familie. Când Influentul propune să servească sushi preparat acasă cu cârnați și salată de cartofi, Stabilul nu prea este încântat. Ar fi dispus de ceva nou, dar pentru el este suficient să schimbi ceva mai întâi și nu întregul meniu dintr-o dată. 

Însă Stabilul știe că prietenul lui Conștiincios nu ar fi deloc de acord cu el. Pentru Stabil este foarte importantă întâlnirea armonioasă a celor dragi în Ajunul Crăciunului. Cu acest gând, Stabilul scoate mai întâi albumul foto și se uită peste pozele de Crăciun din anii trecuți.

Sună telefonul. La celălalt capăt este Conștiinciosul care este curios în ce stadiu sunt pregătirile de Crăciun. Ar prefera să facă planificarea el însuși, astfel încât foile cu versurile cântecelor și toate celelalte detalii să nu fie uitate (ca anul trecut). Conștiinciosul încă nu știe că anul acesta Influentul a pregătit foile cu versurile unor cântece noi pe care le-a găsit pe internet…


Ajunul Crăciunului

A sosit timpul. În Ajunul Crăciunului, D, I, S și C se adună în sufrageria Influentului. Acesta dimineața s-a repezit la magazinul de decorațiuni și nu s-a uitat la costuri sau la efort pentru a transforma camera de zi în Țara Minunilor de iarnă. Luminile strălucesc și clipesc în fiecare colț. 

Stabilul este încântat de revedere și îl îmbrățișează pe Influent plin de bucurie. Conștiinciosul nu este deloc de acord cu lumânările aprinse de pe pomul de Crăciun. Dar, din moment ce știe deja acest lucru văzând asta în fiecare an, și-a adus stingătorul ca măsură de precauție, ca nu cumva pomul să ia foc.

Dominantul sosește cu un rânjet triumfător. Este sigur că va fi pe primul loc în clasamentul neoficial al celor mai grozave cadouri și dorește să le ofere imediat. Și anul acesta încearcă cumva să se scoată să nu cânte împreună cu ceilalți. 

După ce Stabilul a găsit un compromis conciliant între Influent și Conștiincios privind selecția cântecelor, lucrurile pot începe. 

Conștiinciosul merge în bucătărie înainte de sfârșitul programului pentru a pregăti salata de cartofi și cârnații pe farfurii și speră să scăpe de aceste melodii noi teribile. Oare Conștiinciosul va gusta desertul extraordinar pe care Influentul l-a făcut cu ajutorul unui tutorial de pe YouTube? Dominantului însă i se pare foarte ciudat desertul și nu ezită să anunțe acest lucru la masă.


Împărțirea cadourilor

Când cadourile sunt predate, apar câteva surprize (sau nu). 

Conștiinciosul îi dă Influentului o agendă pentru noul an, bineînțeles cu copertă de piele naturală, fiindcă el este sigur că Influentul încă nu s-a ocupat de asta. Conștiinciosul a și notat deja zilele de naștere ale prietenilor pentru a-i ușura viața. 

Influentul surprinde Dominantul, Stabilul și Conștiinciosul cu un voucher pentru un weekend de aventură și drumeție la munte - inclusiv un zbor cu parapanta! Acest cadou face sângele să fiarbă în Dominant, pentru că, desigur, acesta este foarte creativ și pune în umbră cadoul cumpărat de el: câte un fitness tracker cu un plan ambițios de antrenament. De ce nu s-a gândit el la această idee? 

Acum Dominantul, fără prea mult chef și cu o expresie împietrită, întinde cadourile prietenilor săi. Stabilul simte că starea de spirit s-a schimbat într-un mod nefavorabil și se gândește intens cum poate să-l înveselească pe Dominant. Oferirea cadourilor sale nu mai este importantă pentru el. Preocuparea lui este cum va salva starea de spirit din ajunul Crăciunului? Stabilul râde și spune „Știți ce? Recent am participat la un curs susținut de persolog despre cele patru stiluri comportamentale. Cumva, toți am acționat destul de tipic. Nu e tare faptul că, în ciuda unor neînțelegeri, ne completăm reciproc și ne îmbogățim unii pe alții? Oricum, nu mi-aș putea imagina un Crăciun mai plăcut decât cu voi!” 

După un scurt moment toți zâmbesc, dau din cap de acord și își sărbătoresc unicitatea cu un pahar de vin roșu, iar Stabilul poate preda cadourile în cele din urmă într-un mod relaxat.

În acest sens, îți dorim un Crăciun vesel și liniștit! 🙂

echipa persolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

20/07/2021

Cunoști și tu măcar o persoană de succes despre care te întrebi de ce are atât de mult succes? Ce diferențiază oamenii de succes de ceilalți? Sunt acești oameni pur ...Vezi mai mult

Mentalitate de învins sau de învingător – tu pe care o alegi?

17/03/2021

Cei mai mulți oameni pe care îi cunosc trăiesc cu această mentalitate de învins și nu de învingător. Probabil și tu ai întâlnit câțiva sau poate așa sunt unii dintre ...Vezi mai mult

De unde vin eu?

18/06/2021

Ce pot învăța din trecutul meu? ”O persoană care nu își cunoaște, nu își acceptă și nu își îmbrățișează trecutul, nu se poate bucura de prezent și nu își poate ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză