Dezvoltăm organizații prin oameni

Modelele persolog pe timp de criză

03.12.2020 persolog 0
Modelele persolog pe timp de criză

Izolare, restricții, distanțare, muncă de acasă, carantină - aceste cuvinte cheie sunt acum peste tot prezente în viața noastră de zi cu zi. Fie în viața personală, fie în contextul celei profesionale - suntem provocați din nou și din nou să găsim strategii de adaptare la această situație.

Modelele persolog au potențialul de a ajuta oamenii să dezvolte strategii eficiente pentru această perioadă dificilă. Să vedem la ce provocări oferă un punct de plecare util instrumentele persolog.

Munca de acasă făcută într-un mod eficient - cum ajută Modelul de Time Management în pandemie

Munca de acasă pe timpul pandemiei aduce multe provocări: de exemplu așezarea ta la birou pentru a începe la timp lucrul (pentru că nimeni nu verifică). Suntem din ce în ce mai provocați să decidem singuri ce sarcină urmează să fie dusă la îndeplinire și când, deoarece avem la dispoziție specificații mai puține. Membrii familiei sunt prezenți acolo tot timpul, ceea ce duce și la mai multe întreruperi și separarea clară dintre viața profesională și cea privată este practic eliminată. Încet, haosul se dezlănțuie.

Modelul de Time Management persolog oferă puncte de plecare asupra modului în care munca de acasă poate fi de succes și în această perioadă - fără a vă pune sub prea multă presiune pentru a vă atinge obiectivele și pentru a crea un echilibru dintre viața profesională și cea personală.

Află cât de bun este managementul timpului tău în cele 4 dimensiuni ale comportamentului gestionării timpului - completează Profilul de Time Management. Dacă rezultă un nivel scăzut în domeniul evaluării timpului, atunci poți aborda mai mult subiectele echilibrului timpului, percepției timpului și a sferei de control perceput. Dacă trebuie să dezvolți dimensiunea planificare, atunci subiectele de structură și organizare din jurul stabilirii obiectivelor, stabilirea priorităților și programarea sarcinilor te va ajuta. Dacă dimensiunea de implementare necesită dezvoltare, atunci ai nevoie urgentă de strategii și metode cu ajutorul cărora poți contracara factorii perturbatori interni și externi. Oprește întârzierea, apelurile telefonice lungi sau consumul excesiv de social media. Dacă competența ta de monitorizare este destul de redusă, atunci ai nevoie de asistență pentru a găsi instrumente utile de gestionare a timpului (calendar, liste de sarcini sau chiar sisteme digitale de gestionare a proiectelor).

Dacă îți cunoști deficitele, poți aborda mai intens metodele și strategiile domeniului respectiv. Cu noi perspective și idei de implementare încercate, poți face față foarte bine perioadei de pandemie.

Stresat sau relaxat de perioada pandemiei - evaluarea face diferența

Pandemia și restricțiile care vin odată cu ea ne-a făcut să realizăm că multe din lucrurile la care nu mai avem acces acum, înainte le luam de-a gata, ca și cum ni s-ar cuveni. Dintr-o dată există un „pericol invizibil” care nu se încadrează în structurile și procesele noastre cu care eram obișnuiți. Viața noastră nu mai funcționează ca înainte. Trebuie să ne adaptăm. Pentru mulți, acest lucru înseamnă un stres enorm - dar există și cei care se simt provocați într-un mod pozitiv de situație, dezvoltă idei noi și prosperă.

Modelul de Stres persolog ne oferă o explicație. Situația văzută în mod obiectiv poate fi exact aceeași în ambele cazuri. Diferența este evaluarea individuală și evaluarea situației. Fie că evaluăm o situație ca fiind amenințătoare și periculoasă sau ca provocatoare depinde în mare măsură de personalitatea noastră, de experiențele noastre și de resursele individuale disponibile. Pe baza evaluării personale, comportamentul și gestionarea stresului experimentat diferă, de asemenea. Stresul perceput are consecințe negative numai în cazul utilizării neproductive a acestuia.

Cu Profilul de Stres poți examina potențialul tău de stres în această situație excepțională și poți evalua propriul comportament sub stres. Analiza arată ceea ce anterior era adesea doar un sentiment vag. Astfel putem diferenția cauzele și înțelegem interacțiunile dintre diferite zone ale vieții. În acest fel, dezvoltăm pas cu pas strategii de gestionare personalizate, care sunt esențiale nu doar pentru „supraviețuire” în vreme de pandemie, ci și pentru un echilibru sănătos în viață.

Menține capacitatea de a acționa cu Modelul de Personalitate persolog

Odată cu criza adusă de Coronavirus, ne confruntăm cu o nouă provocare majoră. O criză în care toate subsistemele societății noastre se agită deodată și lumea noastră se realinizează. Am depășit deja cu succes multe alte crize.

Pandemia ne oferă o oportunitate de a reflecta cât de rezistenți suntem la criză și de a lucra la adaptabilitatea noastră și orientarea spre soluție. Pentru că un lucru este clar: lumea VUCA (înseamnă volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate) rămâne și trebuie să învățăm să acționăm cu succes chiar și în vremuri incerte. Modelul de Personalitate persolog® ne poate ajuta să facem față mai bine provocărilor lumii VUCA și situației actuale.

Cu ajutorul Profilului de Personalitate reflectăm asupra punctelor noastre forte și temerilor noastre și revenim la capacitatea de a acționa, ne concentrăm asupra intențiilor care ne motivează să mergem mai departe și învățăm noi comportamente atunci când status quo-ul ne reține pe drumul către succes. Chiar și în situațiile prin care trecem la modul de criză și conflict, modelul nu ne lasă singuri. Ne arată tiparele noastre negative de comportament de criză și ne ajută să găsim o atitudine favorabilă cu care să putem stăpâni cu succes aceste provocări.

Având în vedere acest lucru, dorim tuturor o călătorie de succes și multe experiențe noi în drum spre „noua eră”.

echipa persolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Cum transformi o echipă mediocră într-o echipă de top?

03/08/2018

Această întrebare este pusă în mod regulat de oricine dezvoltă şi monitorizează echipe. Din păcate nu există un răspuns simplu. Sunt sigur că ştii din propria experienţă că o colaborare ...Vezi mai mult

Nuanțele stilului comportamental Conștiincios

13/02/2020

Este adevărat că Modelul DISC pare a fi simplu, dar uneori este dificil să faci diferența între cele patru stiluri comportamentale D, I, S și C. Clienții noștri care lucrează ...Vezi mai mult

Angajaţi motivați = Afacere profitabilă

08/12/2015

Gestionarea oamenilor a devenit cea mai mare provocare a managementului contemporan. Acest lucru este în special valabil pentru companiile care îşi propun să se diferenţieze de concurenţă prin servicii de ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză