Editură. Academie. Consultanță HR


O provocare ca de inceput

calendar

Suntem la început de an și mă gândesc că fiecare dintre noi în acestă perioadă a anului ne facem planuri, visăm și avem noi obiective.Și asta e bine dar nu e suficient doar să trecem pe o foie de hârtie niște obiective și apoi să așteptăm să se îndeplinească.Trebuie să acționăm.De aceea la început de an te provoc să acorzi o atenție sporită asupra unui aspect foarte important din viața ta: dezvoltarea propriei tale persoane.

  1. Înainte de toate te invit să parcurgi un scurt dar veritabil proces al cunoașterii de sine.Descoperă care este personalitatea ta, abilităţile tale, punctele tale forte și fă cunoștință cu întreg potențialul tău nedescoperit. Dacă reușești să te cunoști și să te înțelegi mai bine pe tine vei putea folosii toate energiile în mod eficient și la locul potrivit.Astfel vei dobândii un sentiment de siguranță și încredere în propria persoană. Personalitatea ta este cel mai prețios capital al tău, așa că începe să îl descoperi printr-un proces foarte simplu.Cartea ABC-ul personalității este un ajutor excepțional în acest proces. Cartea descrie tipuri de comportamente, obiceiuri dobândite, atitudinea față de nou, stilul de conducere pe care îl practicăm, modul cum ascultăm, respectiv atitudinile și valorile noastre.Este o experiență fascinantă care stă la începutul călătoriei tale spre succes.
  2. Apoi odată ce ai descoperit cine ești trebuie să te gândești clar unde vrei să ajungi.Pentru a-ți seta traseul este necesar să așezi lucrurile pe hârtie.Se spune că oamenii care-și notează obiectivele au șanse de reușită cu 60% mai mari.Obiectivele clare bine stabilite, ne oferă un scop în viață, ne măresc încrederea de sine și nivelul de motivație.De asemenea ne simțim împliniți și plini de bucurie și satisfacție personală atunci când progresăm, pas cu pas , către îndeplinirea lucrurilor care sunt cu adevărat importante pt noi, și după cum spunea Brian Tracy lucrurile importante nu trebuie lăsate la voia întâmplării.
  3. După ce ai descoperit cine ești este momentul să începi să ai încredere în tine. Încrederea în propria persoană este cheia spre a devenii mai bun.Dacă nu ai încredere în tine nici alții nu vor avea.
  4. Networking-ul joacă un rol tot mai important în găsirea unor activităţi pe placul tău şi chiar a unui job, iar acum este în trend să fi social.Deci alătură-te unor comunităţi online (Facebook, Linkedln) care au aceleaşi pasiuni ca şi tine, astfel vei construi noi relaţii şi vei dobândi noi oportunităţi.

Iți dorim mult succes pe noul drum!

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză