Dezvoltăm organizații prin oameni

Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

20.07.2021 persolog 0
Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

Cunoști și tu măcar o persoană de succes despre care te întrebi de ce are atât de mult succes? Ce diferențiază oamenii de succes de ceilalți? Sunt acești oameni pur și simplu mai motivați, mai ambițioși sau chiar mai inteligenți decât cei care nu au reușit să devină de succes? Oamenii de succes au mai puține sau mai multe eșecuri? Vestea bună: nimic din toate acestea nu este esențial pentru succesul tău!

Ceea ce îi conduce pe oameni de succes la succesul lor este atât de banal și totuși de multe ori atât de dificil de implementat în zilele noastre. Formula succesului este: Concentrează-te asupra propriilor tale puncte forte! Dezvoltă-le conștient pentru a-ți folosi întregul potențial.

Desigur, există întotdeauna acel pic de noroc care contribuie la succes, de exemplu să fii în locul potrivit la momentul potrivit sau să întâlnești persoana potrivită. Dar acest lucru nu este neapărat în sfera noastră de influență. Totuși, ceea ce putem influența este utilizarea punctelor noastre forte. Pentru că acesta este factorul esențial care determină succesul.

„Omul de succes își evaluează talentele și aptitudinile înainte de a-și fixa obiectivele.“

Vera F. Birkenbihl

Probabil că nu vei avea niciodată succes în ceva ce nu îți place. Dar dacă îți folosești corect punctele forte, vei fi uimit de reușitele pe care le poți obține. Indiferent dacă ești antreprenor sau angajat, dacă ești sau nu într-o funcție de conducere - utilizarea propriului potențial personal este esențială pentru succesul tău, mai ales în zilele noastre când strategiile de succes se schimbă din ce în ce mai repede.

Acesta este valabil atât la locul de muncă, cât și în viața personală, dacă vrei să ai relații bune cu oamenii. Cu cât te cunoști mai bine pe tine însuți, cu atât te poți concentra mai bine pe dezvoltarea punctelor tale forte și echilibrarea punctelor tale slabe. Acest lucru îți va crește eficacitatea și performanța, și îți va întări convingerea că poți realiza ceea ce îți dorești.

De aceea, investește în dezvoltarea ta. Dacă conduci o echipă, atunci și în dezvoltarea membrilor echipei. Află calitățile tale și ale colegilor și înțelege de ce apar deseori conflicte între voi.

Dacă te gândești acum „Frumos, este ușor de spus, dar cum pot afla mai multe despre punctele mele forte sau ale celor din jur?” Dacă vrei să-ți explorezi punctele forte, trebuie mai întâi să îți cunoști mai bine personalitatea și comportamentul și ce te face diferit de ceilalți. Astfel, nu numai că te evaluezi mai bine pe tine însuți, dar înțelegi mai profund și comportamentul celorlalți. Aceste cunoștințe îți schimbă perspectiva și îți deschid noi posibilități de acțiune.


Sursa: persolog.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Cum transformi o echipă mediocră într-o echipă de top?

03/08/2018

Această întrebare este pusă în mod regulat de oricine dezvoltă şi monitorizează echipe. Din păcate nu există un răspuns simplu. Sunt sigur că ştii din propria experienţă că o colaborare ...Vezi mai mult

Înțelege-te pe tine și pe ceilalți mai bine!

12/06/2017

Cele 4 stiluri comportamentale Gândește-te un moment: ce ți-a trecut prin cap atunci când ai luat ultima dată o carte în mână? 1. Ai răsfoit-o nerăbdător în timp ce te gândeai: ...Vezi mai mult

Stăpânește schimbările și provocările

20/06/2022

Ce înseamnă reziliența? Viața oferă fiecăruia dintre noi o mână diferită de cărți de joc: Ne naștem în circumstanțe diferite. Ne dezvoltăm diferit. Parcurgem experiențe diferite de-a lungul vieții. Cel ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză