Dezvoltăm organizații prin oameni

Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

20.07.2021 persolog Kulcsár 0
Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

Cunoști și tu măcar o persoană de succes despre care te întrebi de ce are atât de mult succes? Ce diferențiază oamenii de succes de ceilalți? Sunt acești oameni pur și simplu mai motivați, mai ambițioși sau chiar mai inteligenți decât cei care nu au reușit să devină de succes? Oamenii de succes au mai puține sau mai multe eșecuri? Vestea bună: nimic din toate acestea nu este esențial pentru succesul tău!

Ceea ce îi conduce pe oameni de succes la succesul lor este atât de banal și totuși de multe ori atât de dificil de implementat în zilele noastre. Formula succesului este: Concentrează-te asupra propriilor tale puncte forte! Dezvoltă-le conștient pentru a-ți folosi întregul potențial.

Desigur, există întotdeauna acel pic de noroc care contribuie la succes, de exemplu să fii în locul potrivit la momentul potrivit sau să întâlnești persoana potrivită. Dar acest lucru nu este neapărat în sfera noastră de influență. Totuși, ceea ce putem influența este utilizarea punctelor noastre forte. Pentru că acesta este factorul esențial care determină succesul.

„Omul de succes își evaluează talentele și aptitudinile înainte de a-și fixa obiectivele.“

Vera F. Birkenbihl

Probabil că nu vei avea niciodată succes în ceva ce nu îți place. Dar dacă îți folosești corect punctele forte, vei fi uimit de reușitele pe care le poți obține. Indiferent dacă ești antreprenor sau angajat, dacă ești sau nu într-o funcție de conducere - utilizarea propriului potențial personal este esențială pentru succesul tău, mai ales în zilele noastre când strategiile de succes se schimbă din ce în ce mai repede.

Acesta este valabil atât la locul de muncă, cât și în viața personală, dacă vrei să ai relații bune cu oamenii. Cu cât te cunoști mai bine pe tine însuți, cu atât te poți concentra mai bine pe dezvoltarea punctelor tale forte și echilibrarea punctelor tale slabe. Acest lucru îți va crește eficacitatea și performanța, și îți va întări convingerea că poți realiza ceea ce îți dorești.

De aceea, investește în dezvoltarea ta. Dacă conduci o echipă, atunci și în dezvoltarea membrilor echipei. Află calitățile tale și ale colegilor și înțelege de ce apar deseori conflicte între voi.

Dacă te gândești acum „Frumos, este ușor de spus, dar cum pot afla mai multe despre punctele mele forte sau ale celor din jur?” Dacă vrei să-ți explorezi punctele forte, trebuie mai întâi să îți cunoști mai bine personalitatea și comportamentul și ce te face diferit de ceilalți. Astfel, nu numai că te evaluezi mai bine pe tine însuți, dar înțelegi mai profund și comportamentul celorlalți. Aceste cunoștințe îți schimbă perspectiva și îți deschid noi posibilități de acțiune.


Sursa: persolog.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Stresul ajută – 7 argumente în favoarea stresului

07/08/2018

Stresul este fenomenul de top al timpurilor noastre. Chiar dacă în mod normal este perceput ca fiind ceva negativ, este de fapt un elixir pentru cooperare, carieră şi succes. Dă-mi ...Vezi mai mult

10 strategii pentru Time Management de succes (2)

12/07/2019

Seria continuă... (Prima parte a articolului o poți citi aici.) 6. Planifică-ți timpul liber În mod conștient, planifică-ți perioade de inactivitate. Pur și simplu un timp liber în care să ...Vezi mai mult

Cele 4 elemente ale inteligenței emoționale

20/04/2018

Inteligența emoțională a devenit recent un subiect de actualitate și în lumea afacerilor. “A conduce cu inima” devine un concept din ce în ce mai popular în leadership și management. ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 299 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză