Editură. Academie. Consultanță HR

Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

20.07.2021 persolog 0
Personalitatea ca factor de succes – ceea ce distinge persoanele de succes de ceilalți

Cunoști și tu măcar o persoană de succes despre care te întrebi de ce are atât de mult succes? Ce diferențiază oamenii de succes de ceilalți? Sunt acești oameni pur și simplu mai motivați, mai ambițioși sau chiar mai inteligenți decât cei care nu au reușit să devină de succes? Oamenii de succes au mai puține sau mai multe eșecuri? Vestea bună: nimic din toate acestea nu este esențial pentru succesul tău!

Ceea ce îi conduce pe oameni de succes la succesul lor este atât de banal și totuși de multe ori atât de dificil de implementat în zilele noastre. Formula succesului este: Concentrează-te asupra propriilor tale puncte forte! Dezvoltă-le conștient pentru a-ți folosi întregul potențial.

Desigur, există întotdeauna acel pic de noroc care contribuie la succes, de exemplu să fii în locul potrivit la momentul potrivit sau să întâlnești persoana potrivită. Dar acest lucru nu este neapărat în sfera noastră de influență. Totuși, ceea ce putem influența este utilizarea punctelor noastre forte. Pentru că acesta este factorul esențial care determină succesul.

„Omul de succes își evaluează talentele și aptitudinile înainte de a-și fixa obiectivele.“

Vera F. Birkenbihl

Probabil că nu vei avea niciodată succes în ceva ce nu îți place. Dar dacă îți folosești corect punctele forte, vei fi uimit de reușitele pe care le poți obține. Indiferent dacă ești antreprenor sau angajat, dacă ești sau nu într-o funcție de conducere - utilizarea propriului potențial personal este esențială pentru succesul tău, mai ales în zilele noastre când strategiile de succes se schimbă din ce în ce mai repede.

Acesta este valabil atât la locul de muncă, cât și în viața personală, dacă vrei să ai relații bune cu oamenii. Cu cât te cunoști mai bine pe tine însuți, cu atât te poți concentra mai bine pe dezvoltarea punctelor tale forte și echilibrarea punctelor tale slabe. Acest lucru îți va crește eficacitatea și performanța, și îți va întări convingerea că poți realiza ceea ce îți dorești.

De aceea, investește în dezvoltarea ta. Dacă conduci o echipă, atunci și în dezvoltarea membrilor echipei. Află calitățile tale și ale colegilor și înțelege de ce apar deseori conflicte între voi.

Dacă te gândești acum „Frumos, este ușor de spus, dar cum pot afla mai multe despre punctele mele forte sau ale celor din jur?” Dacă vrei să-ți explorezi punctele forte, trebuie mai întâi să îți cunoști mai bine personalitatea și comportamentul și ce te face diferit de ceilalți. Astfel, nu numai că te evaluezi mai bine pe tine însuți, dar înțelegi mai profund și comportamentul celorlalți. Aceste cunoștințe îți schimbă perspectiva și îți deschid noi posibilități de acțiune.


Sursa: persolog.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Leadership pe timp de criză – Partea 2

15/09/2020

Cum să gestionăm cele 4 faze ale crizei Din momentul în care lumea a fost cuprinsă de criza Covid-19, toți am devenit foarte conștienți că trăim în lumea VUCA - ...Vezi mai mult

Emotion Cards – 1001 posibile utilizări

04/12/2018

Cardurile cu imagini constituie un element esențial în trusa de instrumente a fiecărui facilitator, fie că ești formator, coach, psiholog sau consilier. Sub un format  ludic, simplu și elegant, acestea ...Vezi mai mult

5 sfaturi pentru un interviu reușit

31/07/2018

Ești implicat(ă) în intervievarea și selecția angajaților? Îți oferim cinci sfaturi, pentru creșterea eficienței procesului de selecție de personal: 1. Nu interoga candidaţii. Cu cât poziţia necesită mai multe...Vezi mai mult

Comandă de minim 200 lei pentru a beneficia de transport GRATUIT prin curier! Pentru întrebări sau suport contactează-ne la nr. 0747222521 (apel / SMS / whatsapp) Refuză