Editură. Academie. Consultanță HR

Spune-mi cu cine te aduni… ca să îți spun cine o să devii

07.08.2018 persolog Usvat 0
Spune-mi cu cine te aduni… ca să îți spun cine o să devii

„Relatiile personale reprezinta solul fertil din care provin toate avansarile, toate succesele, toate realizarile din viata reala.” - Ben Stein

 

Peste cinci ani vei fi exact ceea ce ești în prezent, cu excepția cărților pe care le vei citi și a oamenilor pe care îi vei cunoaște. Oamenii care te cunosc și pe care îi știi, prietenii tăi, toți vor contribui în mare parte la fericirea, succesul și nivelul realizărilor tale, mai mult decât oricare alt factor.

Rețeaua ta este formată în mare măsura dintr-un număr de oameni pe care îi cunosti, atât direct cât și indirect. În timp, fiind în preajma lor le vei „absorbi” efectiv atitudinile, modul de a se comporta, de a vorbi, și chiar  nivelul de aspirație. Grupul tău de referință va avea o influență enormă asupra persoanei care vei deveni. Ținând cont că cercul tău de relații este atât de influent și are o conotație atât de importantă, de ce să nu te însoțești cu persoane care ar putea contribui la cizelarea și dezvoltarea ta și de ce nu și la succesul tau financiar?

Formarea unei rețele inteligente este un pas important către prosperitate. Fii foarte selectiv atunci când îți alegi persoanele cu care vrei să colaborezi sau care vrei să facă parte din cunoștințele tale apropiate. Construiește și menține relații de o calitate ridicata și evită în mod diplomatic oamenii care ar putea să te tragă în jos.

 

Dacă până acum am vorbit din punct de vedere al relațiilor personale, pot spune că același principiu se aplică și în afaceri. Construiește-ți parteneriate cu oameni de succes, alege-i cu grijă pentru că ei vor determina în mare măsură nivelul venitului tău.

 

Dacă informațiile prezentate mai sus ți se par relevante și vrei să îți formezi un grup de referință de calitate, care să aibă un impact pozitiv și de succes în viața ta, atunci îți propun un exercitiu practic:

  • Pentru urmatoarele 6 luni, întocmește-ți o listă cu aproximativ 50 de oameni de succes, care fac parte din comunitatea ta, care activează într-un domeniu similar cu cel in care tu activezi sau spre care dorești să te îndrepți în viitor.
  • Apoi va trebui să aduni informații referitoare la modalitatea prin care să ajungi la acești oameni.
  • Odată ce ai reușit sa obții date de contact, începe prin a lega relații sistematice cu acești oameni. Poti să începi prin a le scrie un scurt e-mail în care sa îi feliciți pentru succesul lor sau prin a-ți arăta aprecierea față de ei.
  • Fii răbdator atunci când începi să îți extinzi cercul de contacte. Nu aștepta ca persoana căreia i-ai scris să te sune imediat. Continuă să le scrii.
  • O altă modalitate prin care să ajungi la oamenii aceia este să devii membrul unui club sau al unei asociații în care ei sunt prezenți. Dacă ești antreprenor, înscrie-te într-o asociație antreprenorială, dacă lucrezi în vânzări, înscrie-te într-un club de marketing și vânzări. Dar chiar dacă te înscrii în aceste grupuri, nu te gândi doar la ceea ce vei avea tu de câștigat. Gândește-te și la modalităti prin care tu ai putea contribui, în care tu ai putea aduce valoare pentru ceilalți.

Scopul tău ar trebui să fie acela de a deveni o persoană care creează relații. Succesul tău se va datora în mare măsură de faptul că ai făcut efortul de a stabili și de a menține o anumită relație, care într-un final s-a dovedit a fi de mare ajutor. Ți se pot deschide uși și oportunități care să îți salveze ani de muncă intensă, pentru că poți învăța din experiențele lor.

 

Nu uita: Cu cât cunoști mai mulți oameni care te cunosc și gândesc despre tine într-un mod pozitiv, cu atât vei avea mai mult succes în fiecare domeniu din viața ta.


Articol scris de Liana Dudas, persolog Romania

Sursa: „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” de Brian Tracy 

Citiți  cartea ABC-ul Personalității , o carte recomandată de Brian Tracy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Ce îi determină pe oameni să cumpere? 8 motive pe care trebuie să le cunoști

02/08/2018

Pentru ca reclama ta să fie într-adevăr un succes, ar trebui să știi în mod exact ce îi determină pe clienți să ajungă la decizia de a cumpăra. Aceasta este esențial ...Vezi mai mult

Cum să-ți abordezi partenerul cu o personalitate rezervată?

14/02/2019

Am auzit de la mulți că partenerul lor este foarte rezervat și e greu de aflat ce simte sau gândește cu adevărat. Explicația poate fi că partenerul tău e așa ...Vezi mai mult

Personalitatea mea se poate schimba?

07/08/2018

Suntem atât de diferiți. Fiecare reacționăm în felul nostru atunci când ne confruntăm cu o situație. Putem avea trăsături și reacții asemănătoare, dar niciodată nu vom fi identici. Fiecare are ...Vezi mai mult

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză