Editură. Academie. Consultanță HR

Spune-mi cu cine te aduni… ca să îți spun cine o să devii..

07.08.2018 persolog 0
Spune-mi cu cine te aduni… ca să îți spun cine o să devii..

„Relațiile personale reprezintă solul fertil din care provin toate avansările, toate succesele, toate realizările din viața reală.” - Ben Stein

 

Peste cinci ani vei fi exact ceea ce ești în prezent, cu excepția cărților pe care le vei citi și a oamenilor pe care îi vei cunoaște. Oamenii care te cunosc și pe care îi știi, prietenii tăi, toți vor contribui în mare parte la fericirea, succesul și nivelul realizărilor tale.

Rețeaua ta este formată în mare măsura dintr-un număr de oameni pe care îi cunosti, atât direct cât și indirect. În timp, fiind în preajma lor le vei „absorbi” efectiv atitudinile, modul de a se comporta, de a vorbi, și chiar nivelul de aspirație. Grupul tău de referință va avea o influență enormă asupra persoanei care vei deveni. Ținând cont că cercul tău de relații este atât de influent și are o conotație atât de importantă, de ce să nu te însoțești cu persoane care ar putea contribui la cizelarea și dezvoltarea ta și de ce nu și la succesul tău pe plan financiar?

Formarea de relații sănătoase este un pas important către prosperitate. Fii foarte selectiv atunci când îți alegi persoanele cu care vrei să colaborezi sau care vrei să facă parte din cercul tău apropiat. Construiește și menține relații de calitate și evită în mod diplomatic oamenii care ar putea să te tragă în jos.

 

Dacă până acum am vorbit din punct de vedere al relațiilor personale, pot spune că același principiu se aplică și în afaceri. Construiește-ți parteneriate cu oameni de succes, alege-i cu grijă pentru că ei vor determina în mare măsură nivelul venitului și succesului tău.

 

Îți propun un exercițiu practic:

  • Pentru urmatoarele 6 luni, întocmește-ți o listă cu aproximativ 50 de oameni de succes, care fac parte din comunitatea ta, care activează într-un domeniu similar cu cel în care tu activezi sau spre care dorești să te îndrepți în viitor.
  • Apoi va trebui să aduni informații referitoare la modalitatea prin care să ajungi la acești oameni.
  • Odată ce ai reușit să obții date de contact, începe prin a lega relații sistematice cu acești oameni. Poți să începi prin a le scrie un scurt e-mail în care să îi feliciți pentru succesul lor sau prin a-ți arăta aprecierea față de ei.
  • Fii răbdator atunci când începi să îți extinzi cercul de contacte. Nu aștepta ca persoana căreia i-ai scris să îți răspundă imediat. 
  • O altă modalitate prin care să ajungi la oamenii aceia este să devii membrul unui club sau al unei asociații în care ei sunt prezenți. Dacă ești antreprenor, înscrie-te într-o asociație antreprenorială, dacă lucrezi în vânzări, înscrie-te într-un club de marketing și vânzări. Gândește-te și la modalităti prin care tu ai putea contribui, în care tu ai putea aduce valoare pentru ceilalți și astfel să cunoști mai multe persoane.

Scopul tău ar trebui să fie acela de a deveni o persoană care creează relații. Succesul tău se va datora în mare măsură de faptul că ai făcut efortul de a stabili și de a menține o anumită relație, care într-un final s-a dovedit a fi de mare ajutor. Ți se pot deschide uși și oportunități care să îți salveze ani de muncă intensă, pentru că poți învăța din experiențele lor.

 

Nu uita: Cu cât cunoști mai mulți oameni care te cunosc și gândesc despre tine într-un mod pozitiv, cu atât vei avea mai mult succes în fiecare domeniu din viața ta.


Articol scris de Liana Dudas, persolog Romania

Sursa: „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” de Brian Tracy 

Citiți  cartea ABC-ul Personalității , o carte recomandată de Brian Tracy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Învață să faci surf pe valurile stresului

10/04/2017

Îți poți imagina marea fără valuri? Această imagine ireală ar fi de neconceput pentru oricare dintre noi. Valurile caracterizează marea, la fel cum stresul caracterizează viețile noastre. Stresul ne motivează, ne ...Vezi mai mult

Sunt așa cum sunt sau mă pot schimba?

11/03/2017

Modelul de Personalitate persolog te ajută să fii mai conştient de tine îsuţi şi de cei din jur. Totuşi ideea e să nu te rezumi doar la clasificarea oamenilor după ...Vezi mai mult

3 principii ale compatibilității în relația de cuplu

24/02/2020

Cum devii compatibil cu partenerul tău? Atunci când menționăm modelul D.I.S.C., probabil că în primul rând ne gândim la mediul de lucru și la relații profesionale.  Cu toate acestea, John ...Vezi mai mult

Comandă de minim 200 lei pentru a beneficia de transport GRATUIT prin curier! Pentru întrebări sau suport contactează-ne la nr. 0747222521 (apel / SMS / whatsapp) Refuză