Dezvoltăm organizații prin oameni

Stăpânește schimbările și provocările

20.06.2022 persolog 1
Stăpânește schimbările și provocările

Ce înseamnă reziliența?

Viața oferă fiecăruia dintre noi o mână diferită de cărți de joc: Ne naștem în circumstanțe diferite. Ne dezvoltăm diferit. Parcurgem experiențe diferite de-a lungul vieții. Cel mai adesea nu avem prea multe de spus când vine vorba de peripețiile pe care viața ni le scoate în cale.

Cu toate acestea, sunt și lucruri pe care le putem influența: cum jucăm mâna pe care ne-o împarte viața. Cum abordăm provocările. Și dacă lăsăm eșecurile să ne îndepărteze de la calea noastră sau le folosim pentru a obține beneficii pe termen lung.

Acesta din urmă este un semn al rezilienței. Reziliența nu înseamnă că nu vei cădea niciodată, nu te vei împiedica sau nu te vei scufunda în adâncul unui ocean furtunos. 

Este vorba de a înțelege dificultățile ca fiind provocări și oportunități din care poți crește. Astfel, ai capacitatea și echipamentul necesar pentru a înota înapoi la suprafață, indiferent cât de adânc ai căzut.

„Cea mai mare slăbiciune a noastră este că renunțăm. Cea mai sigură cale pentru a reuşi este să mai încercăm încă o dată.”

Thomas Alva Edison

4 modalități de a dezvolta reziliență

Nu există un singur mod de a-ți crește reziliența. Ai patru puncte de plecare diferite. Poți alege o singură cale sau le poți urma pe toate cele patru. Punctele de plecare sunt: acceptare, emoție, înțelegere și orientare.

Dacă lucrezi la cele 4 arii ale rezilienței, vei vedea provocările viitoare ca pe niște oportunități. Vei deveni mai rezistent și mai flexibil și îți vei crește puterea interioară, ceea ce îți va permite să observi schimbări pozitive în întreaga ta viață.

Pe acest drum vei învăța să faci față cu mai mult calm dificultăților și evenimentelor neprevăzute și să reacționezi flexibil la acestea prin reflecție conștientă, schimbări și noi obiceiuri. 

De asemenea, vei dobândi mai multă cunoaștere și claritate despre cine ești, ce te motivează și ce te face cu adevărat împlinit(ă).

Modelul de Reziliență persolog® scoate la iveală abilitățile de reziliență. Acesta se bazează pe o construcție teoretică care combină cele patru arii: acceptare, emoție, orientare și înțelegere. Modelul are o bază științifică și este dezvoltat în mod continuu. 

Baza sa teoretică este constituită din studii științifice și publicații de specialitate din diverse discipline, precum și din rezultatele actuale ale cercetărilor privind reziliența. Un studiu empiric realizat de persolog GmbH a identificat zece factori care influențează reziliența unei persoane. 

Modelul îți permite să îți descoperi și să îți dezvolți competența în acești zece factori. Indiferent care este nivelul tău actual, vei învăța pași concreți pentru a-ți dezvolta competența.

Vei experimenta ce înseamnă să accepți cu adevărat ceea ce îți oferă viața. Vei învăța cum să ieși brusc și cu ușurință dintr-o stare emoțională negativă, cum să te orientezi în situații dificile care înainte păreau îndepărtate și cum să-ți folosești abilitățile de reflecție pentru a deveni mai rezilient.

Sursa: ebook ”Veränderungen und Herausforderungen meistern” - Debora Karsch, persolog GmbH


Vrei să îți dezvolți abilitățile de a face față provocărilor și să devii mai eficient?

Vino la Workshop-ul de Reziliență persolog, un curs practic live online de 4 ore, în data de 23 Iunie, Joi, orele 14-18, în cadrul căruia:

-Vei obține o evaluare personalizată cu noul Profil de Reziliență persolog (v. scurtă) cu analiza celor 10 factori de reziliență

-Vei afla la ce nivel sunt abilitățile tale de reziliență și cum poți să le dezvolți

-Vei primi sfaturi practice pentru a-ți crește eficiența și a preveni burn-out-ul

Vezi detalii aici!

Un răspuns la “Stăpânește schimbările și provocările”

  1. Faptul că reziliența nu înseamnă că nu vei cădea niciodată, ci este vorba de abordarea dificultăților ca fiind provocări și oportunități de creștere. Articolul prezintă patru modalități de dezvoltare a rezilienței: acceptare, emoție, înțelegere și orientare. Un articol foarte interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Cele 4 elemente ale inteligenței emoționale

20/04/2018

Inteligența emoțională a devenit recent un subiect de actualitate și în lumea afacerilor. “A conduce cu inima” devine un concept din ce în ce mai popular în leadership și management. ...Vezi mai mult

Abordează problemele aparent de nerezolvat într-un mod diferit

26/01/2022

Adesea, în cazul problemelor "dificile", ne confruntăm cu provocarea de a vedea problemele atât de puternic încât pur și simplu nu putem vedea o soluție. Atunci când te confrunți cu ...Vezi mai mult

De unde vin eu?

18/06/2021

Ce pot învăța din trecutul meu? ”O persoană care nu își cunoaște, nu își acceptă și nu își îmbrățișează trecutul, nu se poate bucura de prezent și nu își poate ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză