Reziliența: Gestionarea eficientă a crizelor și a provocărilor

Ce îi caracterizează pe oamenii rezilienți?

  • Se gândesc la oportunități: procesele de schimbare și crizele sunt văzute ca oportunități de îmbunătățire.
  • Sunt mai rezistenți: se pot confrunta cu provocări mai mari, nu sunt copleșiți și sunt capabili să facă față presiunii.
  • Își păstrează calmul:  trăiesc viața mai calm, acceptând situațiile stresante și de neschimbat, și reușesc să stabilească limite clare.
  • Sunt flexibili: prin flexibilitatea lor cognitivă, sunt capabili să facă față noilor condiții și obstacolelor bruște.
  • Au un nivel ridicat de stabilitate emoțională: nu se lasă distrași de la scopul lor, chiar și în cazul problemelor, urmăresc proiecte în mod consecvent și își regăsesc drumul în cazul eșecurilor.

Modelul de Reziliență persolog®

Reziliența poate fi dezvoltată. Prin urmare, am creat Modelul de Reziliență persolog, care descrie 4 arii principale: Acceptare, Emoție, Orientare și Înțelegere, precum și 10 factori de reziliență care pot fi dezvoltați în mod specific:

Modelul are o bază științifică și este dezvoltat în mod continuu. Baza sa teoretică este constituită din studii științifice și publicații de specialitate din diverse discipline, precum și din rezultatele actuale ale cercetărilor privind reziliența.

Un studiu empiric realizat de persolog GmbH a identificat zece factori care influențează reziliența unei persoane. Modelul îți permite să îți descoperi și să îți dezvolți competența în acești zece factori.

Vrei să dezvolți reziliența proprie?

Obține o evaluare personalizată cu Profilul de reziliență (v. scurtă), cu ajutorul căruia poți să te cunoști și mai bine și să descoperi care sunt punctele tari și cele care necesită dezvoltare.

De asemenea, îți poți crește flexibilitatea citind cartea „Reziliența – viață sănătoasă, randament mai bun” și astfel să faci față provocărilor și crizelor mai calm.

Vrei să sprijini alții în dezvoltarea rezilienței?

Cursul de Certificare în Modelul de Reziliență persolog poate fi o completare ideală a portofoliului tău de subiecte de training sau coaching.

Vei primi licență de utilizare pentru instrumente de evaluare și dezvoltare a rezilienței și le vei putea utiliza în propriile servicii. Vei obține, de asemenea, un program de training la cheie pe care îl vei putea susține colegilor sau clienților tăi.