Personalitate și comportament (DISC)

Secretul succesului din viața personală și profesională are la bază cunoașterea de sine și a celor din jur, precum și capacitatea de a-ți adapta comportamentul în funcție de cerințele mediului.

persolog® oferă o soluție în acest sens, prin Modelul de Personalitate, care a fost dezvoltat pe parcursul a 40 de ani de către profesorul John G. Geier, pornind de la teoria psihologului american, William M. Marston.

Teoria lui Marston descrie modul în care percepția unei persoane (de sine, a mediului și a celorlalți) poate influența tendințele sale comportamentale. Profesorul Geier a construit pe această teorie un chestionar, care permite identificarea stilului comportamental. Persolog a dezvoltat ultima versiune a chestionarului de personalitate, care face posibilă o evaluare mult mai precisă.

Având în vedere că putem conștientiza doar lucrurile pe care le putem descrie, Modelul de Personalitate persolog oferă o descriere amplă a celor 4 dimensiuni comportamentale de bază: Dominant, Influent, Stabil, Conștiincios, precum și a combinațiilor acestora.

Dar modelul nu se oprește doar la descriere și evaluare. El oferă, de asemenea, o varietate de instrumente de dezvoltare care permit utilizatorului să descopere strategii noi pentru a-și gestiona mai bine intențiile și emoțiile în raport cu acțiunile și interacțiunile care se declanșează și astfel să câștige o flexibilitate comportamentală.

Folosește o metodologie simplă și eficientă

Modelul de Personalitate persolog se deosebește prin abordarea sa situațională. Strategiile sale practice sunt ușor de înțeles și astfel foarte eficace.

Beneficiează de varietate și flexibilitate

Leadership, vânzări, comunicare, vânzări, gestionarea conflictului, coaching, dezvoltarea echipei, recrutare-selecție de personal – sunt domeniile principale în care se poate utiliza modelul, unde personalitatea și comportamentul joacă un rol important.

Lucrează cu instrumente validate

Studiile efectuate în colaborare cu Universitatea Koblenz-Landau au adus un nivel înalt de fidelitate și validitate elementelor Modelului de Personalitate. În 2020 chestionarul a fost validat și în limba română. Relevanța sa deosebită este confirmată și de către cursanții noștri, care au obținut rezultate specifice în viața profesională și cea personală.

Citește articolul: Prin ce este unic Modelul de Personalitate persolog?

ebook: Punctele forte nu sunt o coincidență

 

  • Iubiți de soartă? – Cine are opersonalitate puternică?
  • Înțelege-te pe tine și pe ceilalți mai bine: Cele patru stiluri comportamentale
  • Auto-conducerea profesională, ca și caracteristică a unei personalități puternice
  • Sugestii pentru conducere și munca în echipă

Comandă ebook-ul aici!

Profil Comportamental persolog

Debutul ideal în dezvoltarea personalității tale: într-un timp scurt te înțelegi mai bine pe tine și situaţia în care ești, și elaborezi un plan personal pentru succes.

La baza evaluării stau 2 chestionare, iar rezultatul este înregistrat în 3 grafice. Fiecare grafic oferă informații valoroase despre tendințele comportamentale în diferite situații.

Vezi mai multe detalii aici!