Editură. Academie. Consultanță HR

Stresul ajută – 7 argumente în favoarea stresului

07.08.2018 madalina usvat 0
Stresul ajută – 7 argumente în favoarea stresului

Stresul este fenomenul de top al timpurilor noastre. Chiar dacă în mod normal este perceput ca fiind ceva negativ, este de fapt un elixir pentru cooperare, carieră şi succes. Dă-mi voie să îţi prezint 7 exemple care explică cum de ajută stresul zi de zi:

  1. Stresul te ajută să iei decizii

Imaginați-vă o situație frecventă în care trebuie să vă decideți între două opțiuni aproape identice. Fără niciun stres, ar fi destul de dificil să iei o decizie dacă presiunea necesară lipseşte. Presiunea timpului, aşteptările de la mediul nostru şi sarcinile în plus generează stresul de care avem nevoie pentru a lua o decizie bună. Dacă totuşi presiunea este prea mare, decizia este luată într-o manieră reactivă şi poate avea consecinţe negative.

  1. Stresul ne menţine în formă

Diminuarea resurselor şi o creştere multiplă a cheltuielilor ridică nivelul stresului în companii. Sunt necesare noi structuri care să fie adaptate pentru a satisface schimbările sociale. Fără o astfel de presiune, o companie ar rămâne în urmă, în ceea ce privește structura organizaţională, și, astfel, în curând în spatele competiției, de asemenea.

  1. Stresul optimizează fluxurile de lucru

Restructurarea corporativă este însoţită de optimizarea fluxului de lucru. Nimic nu funcţionează fără presiune. Dar prea mult stres astupă conductele. Stresul ne face să comunicăm ceea ce este cu adevărat necesar. Fie că este vorba de mai mult timp, mai multe resurse de muncă sau mai mult suport în management. Stresul de asemenea, ne dezvăluie ce este nenecesar şi ce ne încetineşte. Iar în final, ajungem cu o situaţie îmbunătăţită a muncii care contribuie la reducerea cantităţii de muncă nenecesare pentru fiecare.

  1. Stresul salvează proiecte

Există proiecte care apar pe neaşteptate şi dispar la fel, dar nu duc nicăieri în mod particular. Sau în altă situaţie, un proiect aproape se scufundă sub greutatea haosului. Datele sunt amânate din nou şi din nou; reperele rămân neatinse. Ceea ce lipseşte în toate acestea este stresul pozitiv. Doar cu o cantitate bună de stres aceste proiecte mai pot fi salvate. Liderii sunt nevoiţi în aceste situaţii să preia controlul asupra derulării proiectului, să clarifice responsabilităţile, să monitorizeze agendele şi să pună întrebările corespunzătoare.

  1. Stresul consolidează cooperarea

Situaţiile de muncă care sunt însoţite de stres, aduc împreună angajaţi care nu au fost nevoiţi să lucreze împreună. Stresul în aceste situaţii înseamnă că angajaţii nu mai pot să se evite unul pe altul. Nivelul bun de stres produce rezultate bune în muncă la final - un success comun şi deasemenea o bază pentru continuarea cooperări cu mai puţine obstacole.

  1. Stresul generează idei şi soluţii inovatoare

Sarcinile pot, deasemenea foarte simplu să fie realizate în conformite cu regulile, dar care nu funcţionează întodeauna. Schimbările neaşteptate pot creea presiune; fără idei noi şi soluţii inovatoare, finalizarea sarcinilor în mod corespunzător şi la timp este sortită eşecului. Ideile şi soluţiile generate în condiţiile de stres ajută oamenii ca pe viitor să reacţioneze cu mai multă flexibilitate în finalizarea sarcinilor.

  1. Stresul ca factor de succes

Stresul este un factor important în carieră. Cei care nu sunt supuşi la nici un stres, nu pot merge mai departe. Nimeni nu a fost vreodată promovat de el însuşi; relaţiile bune nu ajută pe termen lung oricât de bune ar fi. Cu toate acestea oamenii care se stresează prea mult riscă să fie blocaţi din cauza unei ambiţii false.

 

Sursa: Newsletter Persolog Germania, www.persolog.de


 

Vrei să afli nivelul tău actual de stres, factorii stresori și reacția ta sub presiune? Ai nevoie de strategii personalizate pentru reducerea stresului și gestionarea lui într-un mod productiv? Descoperă Profilul de Stres persolog!

 

Ești trainer, coach sau practician HR și cauți un instrument și un training în domeniu pe care să-l oferi altora?  Te invităm la următorul training de Certificare în Modelul de Stres persolog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Cum transformi o echipă mediocră într-o echipă de top?

03/08/2018

Această întrebare este pusă în mod regulat de oricine dezvoltă şi monitorizează echipe. Din păcate nu există un răspuns simplu. Sunt sigur că ştii din propria experienţă că o colaborare ...Vezi mai mult

Cum să-ți abordezi partenerul cu o personalitate rezervată?

14/02/2019

Am auzit de la mulți că partenerul lor este foarte rezervat și e greu de aflat ce simte sau gândește cu adevărat. Explicația poate fi că partenerul tău e așa ...Vezi mai mult

Ce fac cei mai buni vânzători în mod diferit?

31/07/2018

  Ce îl face pe un vânzător să aibă mai mult succes decât ceilalți? Numărul de diplome pe care le are, cunoștințele sale în domeniu, faptul că este mai prietenos ...Vezi mai mult

Produse noi în webshop! Transport gratuit de la 499 lei! Refuză