Editură. Academie. Consultanță HR

Prima ședință cu echipa după sărbători

06.01.2021 persolog 0
Prima ședință cu echipa după sărbători

Toată lumea se apucă de lucru în mod diferit la începutul anului, iar aceste diferențe se evidențiază deosebit de bine în timpul ședințelor de echipă. Întrucât majoritatea lucrează de acasă, întâlnirile de echipă de la începutul anului au loc în mediul online. Să vedem cum se manifestă un comportament Dominant, Influent, Stabil și Conștiincios într-o astfel de întâlnire.

Influentul începe cu o glumă despre Moș Crăciun, imediat ce s-au conectat membrii echipei. Apoi povestește entuziasmat ce cadouri a primit de Crăciun și de la cine, și ce lucruri amuzante i s-au întâmplat în timpul sărbătorilor. Abia aștepta să împărtășească cât de fantastică a fost petrecerea de Revelion!

Dominantul nici măcar nu ascultă ce spune Influentul. Oprește camera și microfonul și mai trimite câteva e-mailuri și dă câteva telefoane până când începe partea pe care o consideră importantă. Se așteaptă ca liderul să prezinte obiectivele și, dacă nu o face, are deja câteva pregătite, pe care le va prezenta într-un mod categoric.

Nici Conștiinciosul nu acordă atenție poveștilor Influentului. Continuă să verifice și să îmbunătățească un tabel Excel, care conține evaluarea și indicatorii anului precedent. Datele sunt calculate cu mare precizie cu ajutorul unor funcții complexe, astfel el e pregătit să ofere o descriere detaliată a anului precedent și să anticipeze ce va fi necesar pentru creștere în anul curent.

Doar Stabilul ascultă povestea Influentului. Își pune deoparte documentele pregătite și ascultă zâmbind, râzând încet de glume. Se gândește că el nu a petrecut de Revelion, pentru că la cererea unui coleg a rămas până târziu la birou pe 31 pentru a termina treaba înainte de anul nou. Dar nu se plânge, îl ascultă cu răbdare pe colegul său și așteaptă să înceapă ședința.

Te-ai regăsit în vreuna dintre cele patru descrieri? Sau ai recunoscut comportamentul colegilor tăi?

Află mai multe despre cele patru stiluri comportamentale de bază DISC, și dezvoltă comunicarea și colaborarea în echipă!

Descarcă ebook-ul gratuit: Punctele forte nu sunt o coincidență, scris de Friedbert Gay, fondatorul persolog GbmH.

Îți dorim un an nou fericit, plin de realizări! 

Peter și echipa persolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Ce îi determină pe oameni să cumpere? 8 motive pe care trebuie să le cunoști

02/08/2018

Pentru ca reclama ta să fie într-adevăr un succes, ar trebui să știi în mod exact ce îi determină pe clienți să ajungă la decizia de a cumpăra. Aceasta este esențial ...Vezi mai mult

10 strategii pentru Time Management de succes (1)

19/06/2019

De ce Time Management? Lumea este într-o grabă continuă. Toți suntem ocupați, mereu puși pe treabă. Răspunsul nostru preferat când vine vorba despre viața noastră, e același… suntem ocupați. Nu ...Vezi mai mult

Când fața noastră ne dă de gol

02/08/2018

Îți sună familiar această situație: Te întâlnești cu o persoană care este foarte entuziasmată de job-ul ei, de felul cum se înțelege cu colegii de serviciu sau de ofertele de ...Vezi mai mult

Comandă de minim 200 lei pentru a beneficia de transport GRATUIT prin curier! Pentru întrebări sau suport contactează-ne la nr. 0747222521 (apel / SMS / whatsapp) Refuză