Dezvoltăm organizații prin oameni

Prima ședință cu echipa după sărbători

06.01.2021 persolog 0
Prima ședință cu echipa după sărbători

Toată lumea se apucă de lucru în mod diferit la începutul anului, iar aceste diferențe se evidențiază deosebit de bine în timpul ședințelor de echipă. Întrucât majoritatea lucrează de acasă, întâlnirile de echipă de la începutul anului au loc în mediul online. Să vedem cum se manifestă un comportament Dominant, Influent, Stabil și Conștiincios într-o astfel de întâlnire.

Influentul începe cu o glumă despre Moș Crăciun, imediat ce s-au conectat membrii echipei. Apoi povestește entuziasmat ce cadouri a primit de Crăciun și de la cine, și ce lucruri amuzante i s-au întâmplat în timpul sărbătorilor. Abia aștepta să împărtășească cât de fantastică a fost petrecerea de Revelion!

Dominantul nici măcar nu ascultă ce spune Influentul. Oprește camera și microfonul și mai trimite câteva e-mailuri și dă câteva telefoane până când începe partea pe care o consideră importantă. Se așteaptă ca liderul să prezinte obiectivele și, dacă nu o face, are deja câteva pregătite, pe care le va prezenta într-un mod categoric.

Nici Conștiinciosul nu acordă atenție poveștilor Influentului. Continuă să verifice și să îmbunătățească un tabel Excel, care conține evaluarea și indicatorii anului precedent. Datele sunt calculate cu mare precizie cu ajutorul unor funcții complexe, astfel el e pregătit să ofere o descriere detaliată a anului precedent și să anticipeze ce va fi necesar pentru creștere în anul curent.

Doar Stabilul ascultă povestea Influentului. Își pune deoparte documentele pregătite și ascultă zâmbind, râzând încet de glume. Se gândește că el nu a petrecut de Revelion, pentru că la cererea unui coleg a rămas până târziu la birou pe 31 pentru a termina treaba înainte de anul nou. Dar nu se plânge, îl ascultă cu răbdare pe colegul său și așteaptă să înceapă ședința.

Te-ai regăsit în vreuna dintre cele patru descrieri? Sau ai recunoscut comportamentul colegilor tăi?

Află mai multe despre cele patru stiluri comportamentale de bază DISC, și dezvoltă comunicarea și colaborarea în echipă!

Citește ebook-ul: Punctele forte nu sunt o coincidență, scris de Friedbert Gay, fondatorul persolog GbmH.

Îți dorim un an nou fericit, plin de realizări! 

Peter și echipa persolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Înțelege-te pe tine și pe ceilalți mai bine!

12/06/2017

Cele 4 stiluri comportamentale Gândește-te un moment: ce ți-a trecut prin cap atunci când ai luat ultima dată o carte în mână? 1. Ai răsfoit-o nerăbdător în timp ce te gândeai: ...Vezi mai mult

Cum dezvolți reziliență și un stil de viață sănătos?

10/12/2021

Te preocupă dezvoltarea unui stil de viață sănătos? Dacă vrei să depășești stresul și să-ți menții sănătatea pe termen lung, sunt câteva lucruri esențiale, care ar trebui să facă parte din obiceiurile tale....Vezi mai mult

Cum să recunoști personalitatea copilului tău?

13/09/2018

ABC-ul Personalității – un manual pentru super-părinți! “Un copil este o carte din care ar trebui să citim și să scriem.” - Peter Rosegger A crește copii nu este ușor. Ca și ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză