Abordează problemele aparent de nerezolvat într-un mod diferit

Adesea, în cazul problemelor „dificile”, ne confruntăm cu provocarea de a vedea problemele atât de puternic încât pur și simplu nu putem vedea o soluție. Atunci când te confrunți cu astfel de probleme aparent de nerezolvat, poți lua în considerare: ce ai face dacă toate circumstanțele ar fi perfecte?

În situațiile complexe în care suntem blocați, ne este adesea dificil să gândim în termeni de soluții, deoarece ne concentrăm prea mult asupra problemelor care împiedică soluțiile aparent bune. Acest lucru este uman și normal. Este un automatism. Dar poți rupe acest automatism gândindu-te la ceea ce ai face dacă nu ar exista circumstanțe nefavorabile. 

Data viitoare când te vei afla într-o situație în care nu poți găsi o soluție, gândește-te: ”Ce aș face dacă toate circumstanțele ar fi perfecte?” Vizualizează această stare finală. Apoi abordează această soluție pas cu pas.

Exemplu: ești liber-profesionist și ai doar clienți dintr-un singur sector. Este prea riscant pentru tine, dar nu poți face această schimbare pentru că nu ai experiență în alte sectoare, ești prea ocupat… Soluția perfectă ar fi: ai avea 50% clienți dintr-o industrie și 50% clienți din altă industrie.

Acum întreabă-te: Ce pot face astăzi pentru a ajunge acolo? De exemplu, să faci networking, să obții recomandări, să câștigi experiență. Aplică-le pe rând și te vei apropia pas cu pas de această soluție.

Sursă: persolog.de


Te invităm la Workshop-ul de Reziliență persolog, un curs practic live online, în cadrul căruia:

-Vei obține o evaluare personalizată cu noul Profil de Reziliență persolog (v. scurtă)

-Vei afla la ce nivel sunt abilitățile tale de reziliență și cum poți să le dezvolți

-Vei înțelege elementele cheie ale Modelului de Reziliență persolog: 4 arii principale și 10 factori

-Vei parcurge 3 exerciții practice pe care le poți implementa în activitatea ta

Vezi detalii aici!

rezilienta

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *