Dezvoltăm organizații prin oameni

Descoperirea de sine a antreprenorului

13.04.2022 persolog 0
Descoperirea de sine a antreprenorului

De ce este important să te cunoști mai bine?

Ca antreprenor primul pas pentru a-ți transforma visele în realitate este autocunoașterea. Trebuie să investighezi ce talente și pasiuni ai pentru a descoperi cine ești cu adevărat în esența ta. 

Combinarea sănătoasă a viselor tale cu talentele și pasiunile tale este un pas în direcția cea bună, dar nu este suficient. Mai există un al treilea element de influență, extern, și anume piața. Așadar sunt trei factori cheie în antreprenoriat: talentele, pasiunea și piața. În excelenta sa carte The Start-Up of You (2012), Reid Hoffman descrie cum această triplă combinație este esențială pentru fiecare dintre noi.

Dacă ești antreprenor la început de drum, ai nevoie de multe ore de pregătire înainte ca profesia ta să îți ofere o bază financiară stabilă. În acest moment, există trei căi de luat în considerare:

1. Începi ca antreprenor independent. Îți combini pasiunile și talentele cu o piață pe care există o nevoie pentru ceea ce poți oferi în mod unic. Acest lucru se poate întâmpla în tot felul de moduri. Pentru unii, acest lucru poate însemna că, după nenumărați ani de practică, încă preferă să lucreze singur (sau cu un singur partener). Pentru alții acest lucru poate însemna că, pe parcursul anului, construiești în jurul tău o întreagă echipă, care va crește și va evolua odată cu compania ta.

2. Alegi o angajare mutualistă. Găsești o companie sau o organizație care este dispusă să îți ofere șansa de a te dezvolta ca profesionist în următorii 5-7 ani. Angajatorul tău îți plătește taxele de educație și formare, astfel încât tu să te poți concentra pe deplin pe dezvoltarea profesiei tale. În orice moment, după perioada de învățare, poți alege să devii un antreprenor independent.

3. Alegi un loc de muncă sustenabil. Prioritatea ta este să găsești un job care să îți susțină în primul rând nevoile financiare. Te decizi să îți dezvolți talentele și abilitățile antreprenoriale în timpul liber. Această cale are avantajul unor riscuri financiare puține pe termen scurt. Un dezavantaj este că procesul de dezvoltare este adesea întârziat (deoarece există mai puțin timp pentru a exersa) și întregul proces va dura mult mai mult timp. Dacă petreci cel puțin 12-15 ore pe săptămână în dezvoltarea talentelor tale, să devii un profesionist cu această traiectorie durează de două-trei ori mai mult (aproximativ 10-15 ani).

Nu există un ”șablon” pentru toată lumea. La fel cum pasiunile și talentele tale sunt unice, modul în care abordezi antreprenoriatul și măiestria este și el unic. Există nenumărate căi pentru a deveni profesionist, sau chiar expert într-un domeniu.

Sfaturi pentru a te descoperi:

1. Evaluează-ți propriul set de abilități prin intermediul unui chestionar de autocunoaștere (de ex. Profilul DISC), al unui workshop și al feedback-ului din partea altora.

2. Pune-ți întrebarea: Cum se leagă talentele mele unice și pasiunea mea de piața căreia vreau să mă adresez?

3. Alege traseul care ți se potrivește cel mai bine și pregătește-ți un plan de dezvoltare profesională pentru primii doi ani.

Surse: Blogul Xpand și cartea Planificarea creativă a afacerii


Te invităm la Workshop-ul Online ”Design Your Business”, în data de 19 Mai, orele 17:00-20:00, facilitat de Cias Ferreira, master-trainer persolog și director la Xpand South Africa.

Workshop-ul va fi prezentat în limba engleză, fără traducere, și vom discuta despre:

- Descoperirea stilului meu antreprenorial
- Înțelegerea fazelor de creștere a afacerii
- Elemente pentru construirea unei afaceri durabile
- Cum să creezi inspirație pentru clienți

Vezi detalii și înscrie-te aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Ce îi determină pe oameni să cumpere? 8 motive pe care trebuie să le cunoști

02/08/2018

Pentru ca reclama ta să fie într-adevăr un succes, ar trebui să știi în mod exact ce îi determină pe clienți să ajungă la decizia de a cumpăra. Aceasta este esențial ...Vezi mai mult

Spune-mi cu cine te aduni… ca să îți spun cine o să devii..

07/08/2018

„Relațiile personale reprezintă solul fertil din care provin toate avansările, toate succesele, toate realizările din viața reală.” - Ben Stein   Peste cinci ani vei fi exact ceea ce ești ...Vezi mai mult

Antreprenoriat transformațional

01/04/2022

O competență vitală în viața profesională În prezent în Europa de Vest doar aproximativ 1% dintre oameni ajung la vârsta de 100 de ani. Cu toate acestea, în ultimul secol, ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 299 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză