Gândire antreprenorială sănătoasă

Ce tipare de gândire te sabotează?

Există o mulțime de neînțelegeri cu privire la statutul de antreprenor. Nu este întotdeauna ușor, iar capcanele sunt adesea la pândă. Din fericire, multe neînțelegeri apar din propriile noastre gânduri de teamă, mândrie sau pur și simplu prostie, ceea ce înseamnă că avem control asupra modului în care interpretăm și abordăm provocarea. 

Mai jos, îți oferim o imagine de ansamblu asupra tiparelor de gândire tipice și distructive. Cu fiecare întrebare, te provocăm să reflectezi cu onestitate și să vezi dacă te recunoști în tiparele descrise.

”Lumea comercială pur și simplu nu mi se potrivește!”

Adevărat, nu toată lumea este un Warren Buffet sau Bill Gates. Dar nu e necesar să fii Buffet sau Gates. Ce stil de management sau vânzări ți se potrivește cel mai bine?

”Nu-mi pasă de bani!”

Desigur banii nu sunt cei mai importanți, totuși, sunt o necesitate. Cum altfel ți-ai putea întreține familia și ți-ai finanța creșterea profesională?

”Nu vreau să mă laud!”

Autopromovarea nu este potrivită pentru toată lumea, dar este, de asemenea, o abilitate pe care o poți dezvolta. Cum pot descoperi oamenii că exiști?

”Nu sunt un organizator și planificator!”

Dezorganizarea poate fi un obstacol și o provocare, dar nu este o scuză. Cum poți introduce disciplina în viața ta pentru a deveni un profesionist și un expert?

”De fapt nu-mi place să lucrez cu oamenii!”

Nu toată lumea este o persoană sociabilă, dar fiecare coleg, client și investitor este o persoană cu care trebuie să te conectezi într-un fel sau altul. Ce măsuri poți lua pentru a-ți dezvolta abilitățile sociale?

”Pur și simplu nu știu de unde să încep!”

Perfect! Atunci ai ajuns în locul potrivit. Cartea „Planificarea creativă a afacerii” este instrumentul perfect pentru a iniția procesul.

Sfaturi pentru a dezvolta gândirea sănătoasă:

1. Ia-ți timp pentru a diseca întrebările de mai sus.

2. Analizează tiparele de gândire care nu te sprijină în prezent.

3. Discută cu un proprietar de afacere și întreabă-l ce gânduri l-au ajutat să crească.

Sursa: Blogul Xpand

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *