Societatea are nevoie de antreprenori ca tine

Care e rolul întreprinzătorilor în prezent și viitor?

Indiferent dacă antreprenoriatul este o alegere personală sau dacă situația ta te obligă să intri în antreprenoriat: avem nevoie de tine! Acest lucru poate părea exagerat, dar antreprenorii sunt un factor cheie în societatea actuală și viitoare.

Din cauza vitezei mari cu care au loc dezvoltările tehnologice, mai multe profesii și companii tradiționale vor dispărea în următorii ani. În lumea IT cunoștințele aplicative se dublează la fiecare doi ani. În lumea medicală vedem că acest fenomen are loc la fiecare șase luni. Acest lucru înseamnă că aplicațiile de astăzi vor deveni probabil „clasice” sau chiar „demodate” în câțiva ani.

În trecut, apelam la bibliotecar, astăzi apelăm la computerul nostru. De asemenea, casiera de la magazinul nostru alimentar local este înlocuită încet-încet cu caserii unde îți scanezi singur produsele. Și cine va mai avea nevoie de un contabil peste cinci ani, dacă programele automatizate pot face această muncă la un cost aproape zero?

Viitorul este incitant și nu avem cum să îl prezicem. Știm, totuși, că tot mai multe profesii tradiționale vor dispărea ca urmare a automatizării, în timp ce, de cealaltă parte a spectrului, vor apărea mai multe ocupații în discipline noi.

Va fi nevoie de mai mulți oameni care să scrie programe, să construiască scanere, să dezvolte aplicații și să întrețină mașini, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Depinde de antreprenori să creeze astfel de locuri de muncă. Și exact aici intri tu în scenă.

Adresează-ți aceste întrebări:

  • Chiar dacă munca pe cont propriu nu este prima ta alegere, cum poți totuși să te dezvolți în domeniul antreprenoriatului?
  • Cum poți fi un antreprenor care creează locuri de muncă?

Surse: Blogul Xpand și cartea Planificarea creativă a afacerii

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *