Dezvoltăm organizații prin oameni

Societatea are nevoie de antreprenori

11.04.2022 persolog 0
Societatea are nevoie de antreprenori

Care e rolul întreprinzătorilor în prezent și viitor?

Indiferent dacă antreprenoriatul este o alegere personală sau dacă situația ta te obligă să intri în antreprenoriat: avem nevoie de tine! Acest lucru poate părea exagerat, dar antreprenorii sunt un factor cheie în societatea actuală și viitoare.

Din cauza vitezei mari cu care au loc dezvoltările tehnologice, mai multe profesii și companii tradiționale vor dispărea în următorii ani. În lumea IT cunoștințele aplicative se dublează la fiecare doi ani. În lumea medicală vedem că acest fenomen are loc la fiecare șase luni. Acest lucru înseamnă că aplicațiile de astăzi vor deveni probabil "clasice" sau chiar "demodate" în câțiva ani.

În trecut, apelam la bibliotecar, astăzi apelăm la computerul nostru. De asemenea, casiera de la magazinul nostru alimentar local este înlocuită încet-încet cu caserii unde îți scanezi singur produsele. Și cine va mai avea nevoie de un contabil peste cinci ani, dacă programele automatizate pot face această muncă la un cost aproape zero?

Viitorul este incitant și nu avem cum să îl prezicem. Știm, totuși, că tot mai multe profesii tradiționale vor dispărea ca urmare a automatizării, în timp ce, de cealaltă parte a spectrului, vor apărea mai multe ocupații în discipline noi.

Va fi nevoie de mai mulți oameni care să scrie programe, să construiască scanere, să dezvolte aplicații și să întrețină mașini, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Depinde de antreprenori să creeze astfel de locuri de muncă. Și exact aici intri tu în scenă.

Adresează-ți aceste întrebări:

- Chiar dacă munca pe cont propriu nu este prima ta alegere, cum poți totuși să te dezvolți în domeniul antreprenoriatului?

- Cum poți fi un antreprenor care creează locuri de muncă?

Surse: Blogul Xpand și cartea Planificarea creativă a afacerii


Te invităm la Workshop-ul Online ”Design Your Business”, în data de 19 Mai, Joi, orele 17:00-20:00, facilitat de Cias Ferreira, master-trainer persolog și director la Xpand South Africa.

Workshop-ul va fi prezentat în limba engleză, fără traducere, și vom discuta despre:

- Descoperirea stilului meu antreprenorial
- Înțelegerea fazelor de creștere a afacerii
- Elemente pentru construirea unei afaceri durabile
- Cum să creezi inspirație pentru clienți

Vezi detalii și înscrie-te aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Două exerciții pentru gestionarea stresului

03/08/2018

Dirijarea conștientizării este o componentă cheie în managementul stresului.  Ea implică suprimarea gândului referitoare la situația sau evenimentul care provoacă stres, în scopul de a obține o oarecare distanță....Vezi mai mult

Leadership pe timp de criză – Partea 2

15/09/2020

Cum să gestionăm cele 4 faze ale crizei Din momentul în care lumea a fost cuprinsă de criza Covid-19, toți am devenit foarte conștienți că trăim în lumea VUCA - ...Vezi mai mult

Stresul – un rău necesar?

03/05/2018

Simtim cu totii tot mai frecvent efectele stresului in vietile noastre. Conform studiului condus de Dr. Herbert Benson (un pionier in abordarea medicala de tip minte-corp), la Institutul medical Benson-Henry ...Vezi mai mult

Livrăm în 1-2 zile. Comandă de minim 199 lei și ai transport GRATUIT! Oferim suport pe chat sau la nr. 0747222521 Refuză